Tanácsok az egészséges szoláriumozáshoz – Legyél kirobbanó formában ősszel is! (x)

Tanácsok az egészséges szoláriumozáshoz – Legyél kirobbanó formában ősszel is! (x)

Címlap / Stílus / Test / Tanácsok az egészséges szoláriumozáshoz – Legyél kirobbanó formában ősszel is! (x)

Manapság már mindenki egyetért abban, hogy a szoláriumozás nem ördögtől való dolog, sőt nagyon sok jótékony hatása van, de fontos, hogy mértékkel és kellő odafigyeléssel használd.

A mesterséges fényforrás óriási előnye, hogy évszaktól függetlenül a rendelkezésedre áll, így akár a legzordabb téli időjárásban is szép barna bőröd lehet. Ráadásul a mértékletes szoláriumozás az egészségedre is jótékony hatással van, hiszen feltölti D-vitamin raktáradat, és ezáltal növeli szervezeted ellenálló képességét. A te felelősséged, hogy egészségtudatosan élj vele, azaz mértékkel, a saját bőrödnek megfelelően vedd igénybe.

Tényleg van értelme speciális szolikrémet használni?

Igen! Sajnos sokan nem veszik elég komolyan, pedig nagyon fontos a megfelelő szoláriumkrémek (szoláriumaktivátorok) és a szoláriumozás utáni balzsam használata, hiszen a barnulási folyamat és a bőr védelme ezek segítségével optimalizálható. Fontos, hogy a választott krém aktiválja a bőr barnulási képességét, azaz tartalmazzon melanin képződést támogató, illetve abban közvetve vagy közvetlenül részt vevő anyagokat (tyrosin-származék, Adenosine Triphosphat, Riboflavin) – ezek segítik elő az UV fény eredményesebb hasznosulását. Ezáltal rövidebb idő alatt mélyebb, egyenletesebb barnaságot érhetsz el – akár 40%-kal hatékonyabban barnulhatsz krém használatával – , miközben kevesebb UV sugár éri a bőröd. A fokozott bőrvédelem érdekében figyelj arra is, hogy a készítmény bőrvédő anyagot is tartalmazzon, pl. E-vitamint, amely megköti a szoláriumozás során kialakuló szabadgyököket, és lehetőleg tartósítószer-mentes, valamint hypoallergén összetételű legyen. Vigyázz, semmiképp se használj naptejet szoláriumozáshoz, mert ennek teljesen más a hatásmechanizmusa!

Hogyan működnek valójában a szolikrémek? – egy kis tudomány közérthetően
 

A szolikrémek egyik legfontosabb összetevője a bőrünkben természetesen is megtalálható Tyrosin, amit a krémek használatával nagyobb mennyiségben juttathatunk a bőrbe. Ez tulajdonképpen a szoliban történő barnulás “alapanyaga”, ami az UV fény hatására barna melaninná alakul. Egyszerűen fogalmazva: Tyrosin + UV fény = melanin = barna bőr.

Szoláriumkrém maximalistáknak

Keresd a bronz szolikrémet, ha extra barnaságra vágysz. Ezek a krémek önbarnítóval vannak felturbózva, vagyis kétféle barnulási mechanizmust egyesítenek. A használat után akár már 3 órával kialakul a barnaság. Ne aggódj, nem bonyolult használni. Ma már eljutott arra a szintre a termékfejlesztés, hogy nem leszel sárga vagy foltos az önbarnítótól.

Szoláriumozás után is ápold a bőröd megfelelő krémmel

Szoláriumozás során a bőr kiszárad, ezért rendkívül fontos a speciális összetételű szoláriumozás utáni balzsam használata, hogy megfelelő ápolást kapjon az UV-sugárzásnak kitett, igénybe vett bőr.

Tuti tipp: Szolizás előtt bőrradírral tisztítsd meg a bőröd az elhalt hámsejtektől, így tartósabb lesz a barnaságod.

Az egészségtudatos szoláriumozáshoz válaszd a Dr.Kelen SunSolar szoláriumkrémeket!

Dr.Kelen – az egészségtudatos szolizás szakértője

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást