10 tanács a gyönyörű lábakért

10 tanács a gyönyörű lábakért

Címlap / Stílus / Test / 10 tanács a gyönyörű lábakért

Eljött a nyár és ismét előkerülnek a kis szandálok és csinos papucsok. Nem vagy elégedett a lábaiddal? Legszívesebben elrejtenéd őket a világ elől? Egy kis odafigyeléssel hamar formába hozhatod őket!

1. Az előkészítés és eszközei

Amire mindenképpen szükséged lesz az egy körömlakklemosó, egy körömvágó olló, egy körömreszelő, egy tál meleg víz, egy habkő, egy törölköző, egy kis tusfürdő és egy kis testradír. Ha egyszer nekilátsz a lábápolásnak fontos, hogy megfelelő időt szánj rá.

2. Első lépések ─ tisztítás

Amennyiben fested a körmeidet, nagyon fontos, hogy először is mosd le a körömlakkot. Ha ezzel megvagy, akkor érdemes már ugyanekkor levágnod és megreszelned a körmeidet.

3. Pihenés és élvezet

Ha megvagy az első lépéssel, akkor áztasd a lábaidat egy tál tusfürdős meleg vízben. Hagyd, hogy 10-15 percig ázzanak a lábaid.
Ha közben unatkoznál, akkor hallgass zenét, vagy olvasd el a kedvenc cikkeidet, vagy egyszerűen csak merülj el a gondolataidban.

4. Az ápolás első lépései

Az áztatás után a habkővel óvatosan dörzsöld át az egész talpadat, különösen ügyelve a sarkaidra. Fontos, hogy ne dörzsöld túl erősen a talpad egyik területét sem.
Ha ezzel megvagy, akkor testradírral radírozd át az egész lábfejedet. Ezt követően töröld szárazra a lábfejedet.

5. Hidratálás

Az ápolás első lépései után kényeztesd lábaidat speciálisan lábápolásra kifejlesztett lábkrémmel.
Masszírozd át gyengéden a lábaidat, kicsit tornáztasd meg őket, ha ezzel készen van. Hajlítsd be a lábujjaidat, spiccelj, esetleg végezz pár körzést a bokáddal. Ugye milyen felemelő érzés?

6. Lakkozás

A lakkozásnál mindig figyelj arra, hogy a lakk színe harmóniában legyen a kezeiden lévő lakk színével. Fontos, hogy jól készítsd elő a lakkozást. Ha nincsenek speciális eszközeid, akkor egyszerűen vattapamacsokkal válaszd szét a lábujjaidat, hogy ne érjenek össze és ne kenjék össze egymást a lakkozás folyamán.
Mindig tartsd szem előtt, hogy a legszebb eredményt akkor éred el, ha teljesen száraz körmökre viszed fel a lakkot és használsz alapozó lakkot is. Ez már a szépségápolás vége, tehát ne kapkodj, várd meg nyugodtan, ameddig megszárad a lakk a lábadon, hogy teljesen tökéletes lehessen az eredmény.
Ha midenezzel készen vagy, már fel is veheted a kedvenc szandidat, hiszen gyönyörűek és ápoltak lettek a lábaid.

7. Cipők, szandálok és papucsok

Nyáron is érdemes odafigyelnünk arra, hogy kényelmes és mindig alkalomhoz illő cipőt válasszunk. A kisebb szandálok, cipők mindig vonzóbbak egy nő számára, de inkább vegyük meg a kényelmesebb és egy számmal nagyobb méretet, minthogy belepasszírozzuk a lábainkat egy két számmal kisebb cipőbe.
Ez nem csupán egészségügyi szempontból fontos, hanem azért is, hogy megőrizzük lábunk szépségét. Mert kinek is lenne vonzó egy feltört sarok, vagy egy tyúkszem?

8. Fertőzések

Nyáron sajnos sokkal nagyobb az esélye, hogy a strandokon összeszedsz valamilyen gombás fertőzést. Házilag a teafaolajjal való kenegetés jelent jó megoldás, de a már bevált gyógyszertári gombaölő krémeket is alkalmazhatod.
Érdemes mindig odafigyelni a lábaidra, éppen ezért, ha teheted, akkor a strandon használj külön törölközőt a lábaid megtörlésére.

9. Nyári plusz odafigyelés

A nyár során gyakran sokkal jobban megizzad a lábunk. Ha a házi megoldást választod, akkor érdemes kipróbálnod, hogy két darab feketetea-filtert forróvízbe áztatsz, majd a az egészet két és fél literre hígítod és ebben áztatod a lábaidat 20-30 percig.
A teában található csersav nem csupán megöli a baktériumokat, de a izzadást okozó pórusokat is összehúzza. Azonban ha ez a módszer nem tetszene, akkor ma már számtalan lábdeo közül válogathatsz, amelyek szintén megakadályozzák az izzadást, sőt fel is frissítik a lábaidat.

10. Rendszeresség

A szép lábak eléréséhez és megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy heti két-három alkalommal beiktasd a lábaid ápolását.
Hosszú távon egyre szebb lesz a látvány és egyre kevesebbet kell majd tenned ennek a megőrzéséért.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást