Szupermodellek, akik 50-60 felett jobban néznek ki, mint valaha – Hogy csinálják?

Szupermodellek, akik 50-60 felett jobban néznek ki, mint valaha – Hogy csinálják?

Címlap / Stílus / Divat / Szupermodellek, akik 50-60 felett jobban néznek ki, mint valaha – Hogy csinálják?

Iman (1955. július 25.)

Még a szüleim gondolatában sem voltam, amikor 1975-ben a szomáliai származású Iman Mohamed Abdulmajidot, azaz Imant felfedezték. Épp egyetemi tanulmányait folytatta Nairobiban, amikor egy amerikai fotósnak, Peter Beardnek szemet szúrt a gyönyörű lány. Innen már nem volt megállás, hiszen a Vogue címlapján debütáló, varázslatos szépségű lányért nagy divatházak és tervezők kapkodtak: Versace, Donna Karan, Calvin Klein, Yves Saint-Laurent, Thierry Mugler – csak néhányan a „rajongói” közül.

Azon kívül, hogy gyönyörű, csodálatos nő és modell, nagyon sokoldalú ember is. Vállalt filmszerepeket, sokat jótékonykodott, 1990-ben pedig visszavonult a modellkedéstől. A ’90-es évek közepe táján megalapította az Iman Cosmeticset, saját vállalkozását. Az i-re a pont pedig David Bowie, akivel 1992-től boldog házasságban élt, Bowie haláláig.

A most is gyönyörű Iman ebben az évben már 66 éves lesz. Elköltözött New Yorkból, ahol férjével és két kislányukkal (egyikük Iman előző kapcsolatából született) éltek, vidéken találta meg a nyugalmat. Sokat túrázik, imádja a természetet. Ez a nyugalom és béke fiatalon tartja. Úgy vallja, a stressz a legnagyobb ellenség, ezt próbálja kizárni az életéből.

 

Elle Macpherson (1964. március 29.)

Eleanor Nancy Gow néven született 1964-ben. „ ATest”.

Így hívta mindenki. Pedig Elle nem gondolta komolyan a modellkedést. Jogi egyetemi tanulmányaira gyűjtött pénzt. Ausztráliából egy rövid időre New Yorkba ment szerencsét próbálni, egy aspeni nyaralás során fedezték fel. Kapkodtak érte a divatmagazinok.

A ’80-as évek közepére már mindegyik címlapján szerepelt. Filmekben is szerencsét próbált (ahogy nagyon sok modell akkoriban), de volt saját kozmetikai kollekciója, és fehérnemű-fronton is kipróbálta magát. Az Elle Macpherson Inc.-t 1994-ben hozta létre. Az 57 éves Elle még ma is modellkedik, és gyönyörűbb, mint valaha! Emellett jótékonykodik az UNICEF nagyköveteként, valamint felvette a harcot az AIDS, a malária és a tüdőbaj ellen, a RED szóvivőjeként.

Két fia van, akik már felnőttek, így Elle sokat foglalkozhat magával. A tökéletes testének nincs szüksége semmi különlegesre, mégis a gyönyörű modell nagyon korán kel, hogy még reggeli előtt túl lehessen az első edzésén. Sokat sportol, túrázik, hegyet mászik. Korán lefekszik, hogy tudjon eleget aludni, és a táplálkozására is nagyon tudatosan figyel. Váltózuhanyt alkalmaz, hogy a bőre egyészséges és feszes maradjon.

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást