5 szuper mód, ahogyan a sáladat hordhatod

5 szuper mód, ahogyan a sáladat hordhatod

Címlap / Stílus / Divat / 5 szuper mód, ahogyan a sáladat hordhatod

Csomóra csomót!

Ez a módszer az úgynevezett „francia kötés” egy továbbgondolt verziója. Úgy készítheted el, hogy félbehajtod a sálat, átdobod a fejeden – közben a két kezeddel erősen fogod a hurkot, a másikkal pedig összefogod a sál két végét –, ezután az egyik szálat felülről átbújtatod a hurkon, a másik szálat pedig a maradék kis hurokba alulról bújtatod be.

És innen kezdődik a játék, hogy ezt a technikát használva továbbcsomózd a sáladat a saját ízlésed szerint. Ezt a módszert leginkább a képen látható vékonyabb, pamut sálból érdemes elkészíteni, ami egyébként legalább olyan jól melegít, mint egy vastagabb, kötött darab.

Viseld övvel!

Ezt a módszert inkább az őszi hónapokra javasoljuk, de akár a télikabát alatt is viselheted a sálad mellényként. Szinte bármilyen sálból el lehet készíteni, a lényeg, hogy hosszú legyen, és leérjen egészen a derekadig, hiszen csak így lesz igazán mutatós.

Mellényt leginkább nagyméretű, úgynevezett pokróc sálból készíthetsz – ezt hordhatod szimplán a válladon átvetve, vagy háromszögbe hajtva is.

Sálból kámzsa

Van egy jó hírünk: egy kis trükkel egy egyszerű sálból is kámzsát tudsz varázsolni pillanatok alatt, és még varrógép sem kell hozzá! Fogd meg a sálad két végét és köss rá egy picike csomót – ügyelj rá, hogy tényleg a végére kerüljön –, aztán vedd a nyakadba, majd csavarj egyet elől a sálon, hogy egy nyolcast formázzon, és bújtasd át a fejeden a hurkot.

Nyilván nem áll majd tökéletesen, és a csomó is látszani fog, ezért igazgatni kell, de a végeredmény sokkal egyedibb lesz. Ezt a technikát vastag, kötött sálból nem érdemes elkészíteni, mert a túl nagy csomót sokkal nehezebb álcázni, ráadásul a kabát alatt úgy fog kinézni, mintha púpos lennél.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást