Hobbi / Otthon

Szuper kreatív tárolási tippek a sminkcuccaidnak

Szuper kreatív tárolási tippek a sminkcuccaidnak

Legalább egyszer az élete során mindenki eljut arra a pontra, hogy inkább kidobná a fele sminkcuccát, csak hogy ne kelljen velük többet bajlódnia, és ne legyen gond a tárolásukkal. Ha még nem jutottál el ide, akkor adunk néhány tippet arra, hogyan tárold a sminkeket otthon, hátha megúszod ezt a problémát.

Gyertyatartók

Néhány üveg gyertyatartó és egy kis ragasztó elég is ahhoz, hogy egy igazán praktikus, sminktároló piramispolcot építs magadnak.

Amellett, hogy jut külön rekesz mindenféle termékeknek, még igazán helytakarékos megoldás is ez a tároló, hiszen akár a pipereasztalon, akár a fürdőszoba polcán is helyet kaphat.

Gurulós tároló

A gurulós tárolópolc vagy a zsúrkocsi egészen új szerepbe kerülhet, ha a sminkeket rendezgeted el rajta.

A tálcákban könnyedén csoportosíthatod az egyes termékeket, és egy-két kosár, illetve pohár segítségével tudod őket úgy pakolni, hogy össze se keveredjenek.

A gurulós kocsi azért is praktikus, mert ha esetleg néha a fürdőben, néha a folyosón, alkalmanként pedig a szobádban sminkelsz, akkor is könnyen szállíthatod majd a cuccaidat.

Kosarak a fiókban

Az egyik legegyszerűbb, de leghatékonyabb trükk, ha felszabadítasz egy-két fiókot, és kinevezed azokat a sminkraktárnak.

Szerezz be néhány kisebb méretű műanyagkosarat, rendezd be a fiókba őket, majd jöhetnek a sminkek is – csoportosítsd őket a kosarakban, így mindennek meglesz a maga helye.

Akasztós megoldás

Két rövidebb függönykarnis vagy akár törölközőtartó nagyon könnyen átalakítható függeszthető sminktárolónak.

Csupán néhány kampós akasztót kell beszerezned, amelyre kisebb kaspókat, vödröket és kosarakat tudsz felfüggeszteni.

Így könnyedén tudod rendszerezni a sminkeket, és még jól is fog mutatni a fürdőszobában az új tárolód.

Irattárolók

Az átlátszó műanyag irattartó fiókok vagy tálcák szintén esztétikus, mégis praktikus megoldást jelentenek a sminkjeid számára.

Ha van egy hasonlóan szép fésülködőasztalod, mindenképpen ezt a megoldást válaszd a sminkek tárolására és rendszerezésére.

Mágnestábla

Ha nem szeretsz pepecselni azzal, hogy szépen visszarendezgesd a sminkeket a tárolójukba, akkor neked találták ki a mágnestáblás megoldást.

Ehhez szükséged lesz egy mágnesezhető, fémes lapra, amelyet kedved szerint lefesthetsz, bevonhatsz papírral vagy bekeretezhetsz.

A sminkek hátuljára ragassz egy-egy kisebb mágneslapot, és ezután elég lesz csak felszórni őket a táblára.

Kaspók az ecseteknek

Ha az okoz nálad állandósult problémát, hogy hova tedd a rengeteg ecsetedet és egyéb kelléket, akkor érdemes venned néhány kisebb-nagyobb kaspót, hiszen ezekben könnyedén és mutatósan tárolhatod ezeket a holmikat.

A kaspós megoldás nem csak az ecseteknek tökéletes, hanem a szempillaspiráloknak, tusoknak, rúzsoknak, szájfényeknek, vagy akár a körömlakkoknak is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást