Rengeteget köszönhetünk a fűszereknek: nem csak változatosabbá tehetjük velük az ételeinket, csábítóvá a fogásokat, ezek az alapanyagok különféle jótékony hatásokat gyakorolnak az egészségünkre. Az elmúlt években sokkal változatosabban és mondhatjuk, hogy jóval tudatosabban fűszerezek. Már messze nem csak a megszokások, vagy éppen a jól bevált ízek vezérelnek, mindig eszembe jut az is, egy-egy fűszer miként segíti az egészségemet.
Nincs ez másként a hideg hónapokban sem, amikor még az átlagosnál is jobban figyelek arra, hogy a lehető legtöbb immunerősítő, egészségvédő fűszer kerüljön az asztalunkra. Mutatom a kedvenceinket!
2/6 Szegfűszeg
A szegfűszeg már nem kerül olyan sűrűn az asztalunkra, mint a fokhagyma, talán azért sem, mert nem eszünk olyan sok édes, vagy éppen indiai fogást, amiknek a szegfűszeg kihagyhatatlan alapanyaga.
Télen azonban sokszor használom ezt a különleges fűszert, illetve akkor is gyakran előkerül, ha izomlázam van, vagy a megszokottnál többet sportolok.
Ennek oka az, hogy a szegfűszeg remek gyulladáscsökkentő és az ízületekre is jótékony hatást fejt ki.
Segít megelőzni a megfázást, de előszeretettel használják a már kialakult köhögésre és az émelygés enyhítésére is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!