Rengeteget köszönhetünk a fűszereknek: nem csak változatosabbá tehetjük velük az ételeinket, csábítóvá a fogásokat, ezek az alapanyagok különféle jótékony hatásokat gyakorolnak az egészségünkre. Az elmúlt években sokkal változatosabban és mondhatjuk, hogy jóval tudatosabban fűszerezek. Már messze nem csak a megszokások, vagy éppen a jól bevált ízek vezérelnek, mindig eszembe jut az is, egy-egy fűszer miként segíti az egészségemet.
Nincs ez másként a hideg hónapokban sem, amikor még az átlagosnál is jobban figyelek arra, hogy a lehető legtöbb immunerősítő, egészségvédő fűszer kerüljön az asztalunkra. Mutatom a kedvenceinket!
1/6 Fokhagyma
A fokhagyma télen és nyáron is örök sláger nálunk, szinte nincs olyan nap, hogy valamilyen formában ne fogyasztanánk. Jut belőle a salátaöntetbe, a lencselevesbe, a köretekbe, de a krémlevesekből sem hiányozhat.
Nem csak az íze miatt fogyasztjuk előszeretettel, hanem mert egy csodálatos, hazai klímán is megtermő antioxidáns. Nagyon erős az antibakteriális és gombaölő hatása, valamint magas arányban tartalmaz C-, A-, B-, valamint E-vitamint.
Ezeknek a komplex összetevőknek köszönheti, hogy nem hiányozhat a természetes immunerősítők felsorolásából.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!