Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

5 szuper film Timothée Chalamet-tel, az új kedvenc sármőrrel

5 szuper film Timothée Chalamet-tel, az új kedvenc sármőrrel

Egyszerre kisfiúsan bájos, kissé androgün alkat és mégis van benne valami elképesztően érett. Egyszerre tűnik elveszettnek és mégis céltudatosnak, egy meg nem értett művésznek. És ami a legnagyobb érdeme, hogy elképesztően tehetséges, bármilyen műfajban és szerepben is mutatja meg magát. Ő Timothée Chalamet, a francia-amerikai színész, aki az elmúlt években végérvényesen belopta magát a szívünkbe. De ki is ő és melyik filmjeit kötelező látnunk?

Az ifjú Timothée csupán 1995-ben látta meg a napvilágot Manhattanben, és abban a szerencsés helyzetben van, hogy francia édesapja és amerikai édesanyja révén kétnyelvűként nőtt fel, így mindkét nyelven magabiztosan beszél, amit kamatoztat is a filmes munkáiban. Persze mindez édes kevés lenne, ha nem lenne tehetséges, de Homeland című sorozatban debütáló Timothée nagyon is az, így gyorsan felkerült a legnagyobb rendezők térképére. A tehetsége mellett öltözködési stílusával és személyiségével is kitűnik, számos ismert színész és színésznő is a rajongójának vallja magát, nyilatkozatai alapján pedig humorért sem kell a szomszédba mennie.

Szólíts a neveden

Bár egyik első filmje a 2012-es Nolan féle Csillagok között volt, az igazi átütő sikert a 2017-es Szólíts a neveden című film hozta meg számára, amely gyönyörű szerelmi történet egy serdülő fiú és apja tanársegédje között.

A 80-as évek Olaszországában játszódó film fantasztikus érzékenységgel mutatja meg az első szerelem boldogságát és fájdalmát, ráadásul mind a kritikusoktól, mind a közönségtől rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott.

A csupán 22 éves Timothée pedig Oscar-jelölésig jutott az identitását kereső, szerelmes kamaszfiú szerepével.

 

Csodálatos fiú

A 2018-as csodálatos fiú egy igaz történetet dolgoz fel, David és Nic Sheff történetét, akik közös regényükben mutatták be, hogy milyen pusztító hatással lehet a drog egy egész család életére és egy megingathatatlannak hitt apa-fiú kapcsolatra is.

Chalamet mellett a főszerepben Steve Carellt láthatjuk az apa szerepében, aki minden tőle telhetőt megtesz, hogy fiatal felnőtt fiát, akitől a válás után fizikailag és érzelmileg is eltávolodott, megmentse, visszaterelje a jó útra.

Mindkét színész fantasztikusan játszik, láthatjuk a kétségbeeséstől némán szenvedő apát és az önmagával, a világgal és főleg a drogokkal küzdő fiút, ahogy egymásba kapaszkodva próbálnak túlélni. Kihagyhatatlan!

 

V. Henrik

Aki szereti a kosztümös filmeket, az biztosan kedvelni fogja V. Henrik király történetét is, amely a 15. századi Angliába repít minket. V. Henrik ma is legendásnak számít a brit történelemben, amiért vezetésével a brit sereg emlékezetes győzelmet aratott a franciák felett.

A történet elején tékozló, kötelességeitől menekülő hercegként láthatjuk Chalamet-t, aki a film végére megfontolt, országát és seregét vezető királlyá növi ki magát, a színész pedig remekül ábrázolta a jellemfejlődést.

A kissé komor történetnek érdemes adni egy esélyt, hiszen bár nem egy szívderítő film, Timothée mellett Robert Pattinson is egészen új, izgalmas arcát mutatja meg benne.

 

Kisasszonyok

Louisa May Alcott történetének főszereplői természetesen a kisasszonyok, így ebben a filmben csupán mellékszerepet kaphat bármilyen férfi, ez a mellékszerep azonban igazán emlékezetesre sikerült, hiszen Chalamet alakította Laurie-t, a szomszéd fiút, aki reménytelenül beleszeret Jóba, de végül szerelmük nem teljesülhet be.

A színész és a Jót alakító Saoirse Ronan kettőse remekül működött a vásznon, szívünk szerint mi magunk is együtt nevetgéltünk, bolondoztunk volna velük.

 

És ami még jön…

Nincs mese, Timothée Chalamet az utóbbi évek legfelkapottabb színésze lett, ugyanúgy örömmel dolgoznak vele művészfilmek rendezői, mint nagyszabású blockbusterek alkotói.

A Magyarországon forgatott kultuszfilm, a Dűne feldolgozásában is őt láthatjuk, ami idén már várhatóan mozikba kerül, de a pletykák szerint Bob Dylan szerepére is őt választották, mi pedig már látjuk is magunk előtt mikrofonnal és gitárral a kezében…

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást