10 szükséges dolog a strandoláshoz

10 szükséges dolog a strandoláshoz

Címlap / Életmód / Egészség / 10 szükséges dolog a strandoláshoz

Alig várod már a strandolást? Szeretnél már végre úszni és napozni? A következő tippjeinkkel segítünk neked teljessé tenni ezt az élményt, hogy semmi ne maradjon ki a strandtáskádból.

Védjük a bőrünket!

Mindenféleképpen érdemes magunkkal vinnünk a bőrünknek megfelelő faktorú naptejet vagy napolajat. Az első alkalmakkor nem árt 30 faktoros készítményt használni, hiszen ilyenkor van a legnagyobb veszélynek kitéve a bőrünk.
Emellett kaphatók már külön kifejezetten arcra való készítmények is, ezeket is érdemes beszereznünk, akárcsak a legalább 15 faktoros szájápolót. Fontos, hogy vigyázzunk a bőrünkre, hiszen az egész napos élményt elronthatja, ha leégett bőrrel megyünk haza.

Kalap, napszemüveg és kendő

A melegben nagyon fontos a fejünk védelme is, amelyet számos divatos kiegészítővel megoldhatunk. A fejünk védelme nem csupán a napszúrás elkerülése miatt fontos, hanem azért is, mert a hajunknak is árthat a káros sugárzás.
Ha már a hajunknál járunk, nem érdemes megfeledkezni a különféle hajgumikról és csatokról sem, amelyek praktikusak a napozáskor. Természetesen a fésű se maradjon ki a táskánkból.

Fürdőruha…

Ami a legfontosabb, az természetesen a fürdőruha. Ha hosszabb időre megyünk érdemes több fürdőruhát is magunkkal vinnünk, hiszen nem szerencsés sokáig a nedves bikiniben maradni.
Szerencsére a számos fazon is színvariáció közt biztosan megtaláljuk a számunkra leginkább tetsző darabot.

…és egyéb kiegészítők

Ami szintén fontos egy nő számára, az a bikinihez passzoló strandkendő, amelyekből már szintén számtalan fajtából választhatunk az átlátszó muszlintól az egészen a földig érőig.
Ne felejtsük el a napszemüveget sem, hiszen nem csupán ettől lesz teljes a strandfelszerelésünk, de nagyon fontos eszköze a szemünk védelmének is.

Lábbeli

Ne feledkezzünk meg a strandpapucsról sem, amelynél nem a kinézet számít leginkább, hanem az, hogy minél hamarabb megszáradjon.
Emellett persze magunkkal vihetjük a nyári szandáljainkat is, amelyek szintén divatosak lehetnek a strandon.

Azért, hogy még csinosabbak legyünk…

Érdemes magunkkal vinnünk a strandkendőn kívül a strandon felvehető kis ruhácskát, rövidnadrágot, vagy pólót.
A teljes kép kedvéért persze magunkkal vihetjük az ezekhez és a fürdőruhánkhoz illő bizsukat is, amelyek biztosan egyedivé teszik öltözetünket.

Mire feküdjünk?

Nagyon fontos, hogy milyen jellegű strandra megyünk és milyen igényeink vannak, hiszen ennek alapján választjuk ki, hogy plédet, egy nagyobb strandkendőt, matracot vagy gyékényt viszünk magunkkal.

Törölköző

Ha van rá lehetőségünk, akkor legyen nálunk több törölköző. Fontos, hogy mindig száraz törölközőt használjunk.

Szórakozás

Érdemes magunkkal vinnünk a kedvenc olvasmányunkat vagy egy-két újságot és persze ne hagyjuk otthon a kedvenc keresztrejtvényüket sem. Ne felejtsünk el magunkkal tollat vinni!
Ezen kívül ne hagyjuk otthon a lejátszónkat sem. Ha mindez nem lenne elég, magunkkal vihetjük még az úti társasjátékokat is, kártyát, tollast és esetleg frizbit is.

Víz

Nyáron fokozottan oda kell figyelnünk a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására. Mindenképpen vigyünk magunkkal egy-két palack hűtött vizet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást