Szörnyen elrontott mellek: 7 érv, hogy ne plasztikáztass

Szörnyen elrontott mellek: 7 érv, hogy ne plasztikáztass

Címlap / Stílus / Arc / Szörnyen elrontott mellek: 7 érv, hogy ne plasztikáztass

Ráncmentes arc, hatalmas és kerek keblek, lapos has, magasra emelt fenék és implantátumtól feszülő vádli… A magazinok címlapjairól ilyen csajok néznek vissza rád. Nem csoda hát, ha alkalomadtán úgy érzed, szívesen kés alá feküdnél a tökéletesebb test érdekében. Mutatunk hét okot, hogy miért ne tedd!

Halálozási kockázat

A plasztikai műtét is műtét, bármennyire kecsegtető az eredmény.

Az emberi test bármilyen beavatkozásra reagálhat rosszul – amire különösen nagy az esély, ha van valamilyen betegséged, túlsúlyos vagy, esetleg dohányzol.
Az orvosok ilyenkor statisztikákkal szokták nyugtatni a pácienseket, amikkel nem sokat érsz, ha éppen te vagy a tízezerből egy.

Irreális elvárások

Ha a harmadik iksz betöltésével is tininek akarsz tűnni, lásd be: nem normálisak az elvárásaid. Gondold végig, miért vagy ilyen szigorú magaddal, és miért nem tudsz megbékélni a mostani külsőddel

A plasztikai sebészek sem tudják visszaforgatni az idő kerekét, ráadásul nagy a veszélye, hogy ha egyszer kés alá fekszel, megállíthatatlan körforgásba sodrod magad, hiszen a következő ráncocskával ismét az orvoshoz futsz.

Ár

A nem egészségügyi okból végzett plasztikai beavatkozások általában több százezer forintba kerülnek

Ne tudd meg, hányan adósodnak el az örök fiatalságért vívott harcban: a bankban ma már hétköznapinak számít, ha valaki új ciciket jelöl meg a hiteligénylés indokának.

Amennyiben az ellenérv mellett is fenntartod a szándékodat, érdeklődj az esetleges kedvezményekről, mert óriási összegről van szó!

Fájdalom

Maga a műtét természetesen altatásban vagy érzéstelenítéssel zajlik, tehát egyáltalán nem fájdalmas. Na, de ami utána jön! 

Attól függően, hogy a bőrt, az izmokat vagy esetleg csontrészeket is érintett a beavatkozás, valószínűleg további csillapítást igénylő, intenzív fájdalmat kell átélned.
Mellnagyobbítás esetén például megeshet, hogy napokig nem bírod felemelni a karodat sem.

Idő

A testnek időre van szüksége a regenerációhoz mindenféle beavatkozás után.

Természetesen az operáció területétől és jellegétől függ, ez mennyi lesz a gyakorlatban, de még egy arcfelvarrás utáni teljes felépülés is hónapokig tarthat, ha érzékeny vagy. A mellműtét utáni heg pedig örökre megmarad.

Szövődmények

Minden műtétnél előfordulhatnak komplikációk. Mivel különböző eszközökkel hatolnak a bőrfelszín alá, eleve adott a fertőzés kockázata, mely jelentősen kitolhatja a gyógyulási időt. 

Amennyiben implantátum is kerül a testedbe, megeshet, hogy valamilyen ellenreakciót vált ki, mely további korrigálást igényel.

Nem megfelelő motiváció

Megdöbbentő, de sokan csupán azért fekszenek kés alá, mert szeretnének egy idolra hasonlítani
Nők tízezrei keresik fel a plasztikai sebészek rendelőjét bulvármagazinokból kivágott képekkel, hogy erre a színésznőre vagy arra a modellre hasonlító orrot, mellet, popsit szeretnének. Ha téged is hasonló indok vezérel, inkább pszichológust keress fel!
Nagyon fontos, hogy amennyiben súlyos betegség vagy baleset következményeként változott meg a tested, és ennek helyreállítására szolgálna a plasztikai beavatkozás, a listánknak nem minden eleme érvényes, mert a műtét a rehabilitáció része lehet.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!