Szőlős rétes

Szőlős rétes

Címlap / Életmód / Receptek / Szőlős rétes

Egy gyorsan elkészíthető, ínycsiklandóan finom őszi desszert.

Hozzávalók: 

40 dkg szőlő
1 csomag réteslap
6 ek cukor
10 dkg vaj
4 ek tejföl
4 ek darált dió
4 ek zsemlemorzsa

Elkészítése

1. A sütő előmelegítése után 2-3 réteslapot teríts egy tiszta konyharuhára.

2. A vajat olvaszd meg és keverd össze a tejföllel. A kapott masszából csepegtess pöttyöket a réteslapra, majd szórj rá 2 ek zsemlemorzsát.

3. Ezután tedd rá a megmosott szőlőszemeket, szórd rá a dió és a cukor felét.

4. Tekerd fel a rétest, kenj a tetejére a vajas tejfölből és tedd a sütőbe.

Tipp: A szőlőt keverheted reszelt almával is, így még érdekesebb ízhatást érhetsz el.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!