Ilyenkor esik jól igazán egy szívet és testet egyaránt felmelegítő ital. A forralt bort és társait leginkább karácsonyi hangulatú fűszerekkel ízesítjük, amiktől a tél bármely napján ünnepi hangulatunk lehet. Íme, négy egyszerű recept, amit te is könnyen elkészíthetsz!
2/4 Szilvás-fahéjas forralt bor
Hozzávalók:
• 0.5 l száraz vörösbor,
• 2 dl szilvás-fahéjas ízesítésű tea,
• 1 tk szegfűszeg,
• 1-2 egész fahéj,
• 5 ek barna cukor.
A karamellizált cukorhoz add hozzá a frissen lefőtt szilvás-fahéjas teát, majd add hozzá a fűszereket is. Legvégül jön a bor, amit éppen csak fel kell melegíteni, különben kiforr belőle az alkohol. A kész keveréket fedő alatt hagyd állni, hogy összeérjenek az ízek.
A receptet szilvás-fahéjas tea helyett kipróbálhatod szilvalével is, csak akkor több fahéjat is tegyél bele.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!