5 szívmelengető családi film az ünnepekre, ha már unod a klasszikusokat

5 szívmelengető családi film az ünnepekre, ha már unod a klasszikusokat

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 szívmelengető családi film az ünnepekre, ha már unod a klasszikusokat

Ha már százszor láttad az Igazából szerelmet, a Reszkessetek, betörők! jeleneteit pedig kívülről fújod, de mégis valami szívmelengető néznivalót keresel az ünnepekre, jó helyen jársz: olyan filmeket gyűjtöttünk neked, melyek garantáltan tetszeni fognak a család minden tagjának.

Édesek és mostohák

Ebben a nem éppen mai filmben Julia Roberts egy fiatal barátnőt alakít, akibe beleszeret egy kétgyermekes családapa. Az exfeleség szerepében Susan Sarandon sziporkázik, kettejük hadakozása adja az alapsztorit, mely aztán 180 fokos fordulatot vesz egy hirtelen jött betegség következtében.

Szeretet, megbocsájtás, elfogadás és elengedés az Édesek és mostohák kulcsfogalmai, mindez nagyon emberi és valóságos köntösbe bújtatva, remek filmzenékkel, jó színészekkel – papírzsepi legyen a közelben, ha ezt választod.

Nanny McPhee – A varázsdada

Már a két főszereplő, Emma Thompson és Colin Firth neve is garancia arra, hogy igényes, szerethető filmre esik a választásod, ha a Nanny McPhee mellett döntesz, mely egy megfilmesített mese a címszereplő dadával, aki tényleg tud varázsolni. Szükség is van különleges képességeire, hiszen a Brown-családban hét rosszcsont borzolja a kedélyeket, akikkel egyre nehezebben bír el egyedül az édesapa. Ráadásul sürgősen új feleséget kell találnia, ha nem akarja elveszíteni a házat, amiben laknak – és azzal együtt a gyerekek gyámságát. Ekkor kerül a képbe Nanny McPhee, aki hatalmas orrával és ronda bibircsókjaival elsőre ugyan ijesztőnek tűnik, ám előbb-utóbb sikerül közös nevezőre jutnia a gyerekekkel. Ha tetszik a 2005-ös film, megnézheted öt évvel később készült második részét is.

Holdfény királyság

Egy történet gyerekekről, nem csak gyerekeknek – szokták röviden jellemezni Wes Anderson 2012-es alkotását, mely a kritikusok és a közönség körében is nagy sikert aratott.

A New England partjainál fekvő szigeten játszódó történetben egy cserkészfiú és egy visszahúzódó lány kibontakozó szerelmét láthatjuk, mely zsenge koruk ellenére (mindketten 12 évesek) nagyon is komoly. Olyannyira, hogy hosszas levelezés és tervezgetés után közösen megszöknek, felbolygatva ezzel az egyébként igencsak unalmas életet a szigeten. A nem mindennapi cselekmény és a kiváló színészek mellett a rendezőre jellemző sajátságos képi világ és mesélő stílus teszi igazán szórakoztatóvá a filmet.

Életrevalók

Kétségtelen, hogy a franciák élen járnak a vígjátékok készítésében, ám az Életrevalók sokkal többet nyújt egy a nevetőizmokat megdolgoztató komédiánál. Mondanivalóját a maga laza, könnyed stílusában, cseppet sem szájbarágósan közli, és persze a humor sem hiányzik belőle, de jó eséllyel könnyekre is lehet számítani, ha megnézed.

Egy teljes testében lebénult gazdag arisztokrata és egy link életet élő, épp a börtönből szabadult munkakerülő furcsa találkozása és barátsága értékes tanulságokat rejt empátiáról, toleranciáról és az előítéletek leküzdéséről is. 

Időről időre

Bizonyára te is eljátszottál már a gondolattal, mi mindent csinálnál másképp, ha visszaforgathatnád az időt. Az Időről időre főszereplőjének, Timnek egy furcsa családi örökség révén ez megadatik – erre 21 éves korában döbben rá, vagyis mondja el neki az apja, aki szintén képes az időutazásra.

Tim igyekszik a lehetőségekhez képest legjobban kihasználni különleges képességét, mely rengeteg vicces és elgondolkodtató helyzetet teremet. Természetesen a film túlmutat azon, hogy nevettessen, igazi mondanivalója fokozatosan, szépen rajzolódik ki, ahogy haladunk előre az időben.

Igazán szerethető, kedves vígjáték a Bridget Jones naplóját és az Igazából szerelmet is jegyző Richard Curtis rendezésében.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást