Ezért nem jönnek ki jól a szinglik és a kapcsolatban élők

Ezért nem jönnek ki jól a szinglik és a kapcsolatban élők

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért nem jönnek ki jól a szinglik és a kapcsolatban élők

Amikor valaki szerelmes lesz, természetes módon megváltozik a világnézete. A rózsaszín ködön felül átkerül egy teljesen más tudatállapotba, ami mérföldekre van a szingli énjétől. Hirtelen más dolgok kezdik el érdekelni, más álláspontokat képvisel és a szingli barátnőkkel sokkal nehezebben megy a kommunikáció.

A szingli lét ajándéka

Erre az állapotra inkább tekintenek csapásként, mintsem áldásként. Pedig a szingli lét az élet egyik legnagyobb ajándéka, ha valaki jól használja. Minden egyedül töltött időszakot arra kellene használnunk, hogy begyógyítsuk régi sebeinket, közelebb kerüljünk önmagunkhoz és megtaláljuk saját céljainkat. Ezért veszélyes párkapcsolatból-párkapcsolatba ugrálni.

Mindig valaki mellett lenni esélyt sem ad arra, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában. Ám ne gondold, hogy a lelked nem fog ezért a lehetőségért kiáltani.

Egy házasság után, viszont nem olyan egyszerű ezt az állapotot megteremteni, ezért sokkal jobb, ha már előtte tisztába kerülsz önmagaddal. Tekints a szingliségre mindig lehetőségként, mert akkor a legtöbbet tudod majd kihozni belőle. Általában azért lehet félelmetes oly sokak számára, mert sokkal könnyebb valaki mellett lenni, mint önmagunkkal. Akkor nem kell ránézni bizonyos dolgokra, folyamatos zaj van és nem kell a csenddel megküzdeni.

Letticia Massari/pexels.com

A párkapcsolati lét

Aki egy hosszas szingli lét után lép bele egy párkapcsolatba, feltehetően már elért egy olyan szintre, ahol már nem az egyedülléttől való félelem vezérli, hanem az, hogy talált valakit, aki mellett boldognak és kiteljesedettnek érzi magát. Ehhez az kell, hogy tudja, ki is ő valójában, melyek az egyéni céljai és képes felmérni, hogy a másik milyen szinten tud mindezekhez csatlakozni.

Diszharmonikus helyzetben viszont az egyén megszűnik létezni és egy összeolvadás jön létre, ami romboló lehet mindkettejük személyiségére.

Ez akkor következhet be, ha valaki nem építette házát stabil alapokra. Ebben az állapotban jellemzően csak a „mi” létezik, az „én” pedig teljesen háttérbe szorul. Egy harmonikus párkapcsolatban is átalakul az „én” szerepköre, viszont a mérleg két oldala egyensúlyban van. Ez lehetővé teszi, hogy legyen egy „mi” része az életünknek, de továbbra is ott legyen az „én” is.

Amikor ők ketten találkoznak

Főként barátságokban lehet tesztelni, hogy ki mennyire van jól jelenlegi élethelyzetében. A szingli és szerelmes barátnők élete egy idő után nehezen egyeztethető, hiszen más utat járnak be. Mégis, ha nézzük a Szex és New York-ot, megfogalmazódik bennünk, hogy az életben nem lehetne ennyire egyszerű a szinglik és szerelmesek közötti kommunikáció? Ehhez nagyfokú elfogadás kell és, hogy egyik oldal se akarja megmenteni a másikat.

A szingli barát ne szóljon bele barátnője párkapcsolatába és a szerelmes fél se próbála megtalálni a másiknak a nagy Ő-t.

Tény, hogy a szerelmesek fejét kicsit átmossa az a felháborítóan giccses rózsaszín köd, de ezt a szingli oldalnak meg kell tanulnia kezelni, hiszen ez is csak egy átmeneti állapot. A szerelmeseknek viszont tekintettel kell lenniük a másik oldalra és nem úton-útfélen boldogságukat hangoztatni úgy, hogy esetleg a szingli barát éppen padlón van.

Az egész az empátiáról szól és, hogy megtanuljon a két oldal alkalmazkodni egymáshoz.

Persze vannak menthetetlen esetek, olyan társfüggők, akiknek teljesen elveszi az eszüket a szerelem és mindent felborítanak egy ember miatt. Egy esetleges szakítás során pedig ott találják magukat teljesen egyedül, a B oldalon. A szingli tábornak is lehet túlzó reakciója, kizárva azokat a barátokat, akik már párkapcsolatban élnek. Az esélyt mindenkinek meg kell adni, mert szerencsére sokan képesek tökéletesen önmaguk maradni egy kapcsolatban is.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!