Színes hajra vágysz? Így válassz ki hozzád illő árnyalatot

Színes hajra vágysz? Így válassz ki hozzád illő árnyalatot

Címlap / Stílus / Haj / Színes hajra vágysz? Így válassz ki hozzád illő árnyalatot

Ha picit unod az egyszínű hajadat, vagy akár már régóta szeretnél egy színes hajfestést, de nem tudod, hogy melyik szín állna a legjobban, akkor most segítünk neked, hogy megtaláld a számodra legjobbat. Legyen bármilyen az alapszíned, segítünk, hogy fel tudd dobni egy kicsit!

Sötétszőke barackkal

A színes tincsek is akkor a legszebbek, ha nincs óriási különbség az alapszíned és aközött, amivel megfested.

Egy szép, sötétszőke alapárnyalatot gyönyörűen lehet barack színbe hajló tincsekkel megfesteni, ombre technikával.

Ehhez a hajhossz középső részétől a végéig szükséges egy szőkítés, majd a hajvégeket kell megszínezni a barack árnyalattal.

Ezüst-szőke

A tél egyik meghatározó hajszíne a szürke, amely nagyon jól érvényesül a szőke hajban, főként, ha balayage technikával van megfestve.

Az így készült frizurádat bátran hordhatod kibontva, kiegyenesítve vagy akár begöndörítve, copfban és feltűzve, mert minden formában remekül tud érvényesülni benne az ezüstös átmenet.

Pinkbe hajló vörös

Ha a Kis hableányéra emlékeztető vörös az alapszíned, az már önmagában is egy igazán feltűnő frizura, de ha úgy gondolod, még inkább feldobnád az összképet, akkor remek választás egy kis pink festés.

Ennél a frizuránál a legjobb, ha a hajvégeidet árnyalod a sötétrózsaszínnel, egy nagyon kevés átmenettel.

Réz és lila

Ha szép rézvörös árnyalatú hajad van, amit feltuningolnál egy kis színezéssel, akkor egy ibolyalila árnyalatban érdemes gondolkodnod.

Mivel ez a szín tökéletesen passzol az alapodhoz, ezért egy ombre vagy highlightos frizura helyett válassz inkább egy sűrűn melírozottat.

A festésed készülhet úgy is, hogy nem egy, hanem két lila árnyalatból kerülnek vékonyabb és vastagabb tincsek a hajadba.

 

Fekete és sötétzöld

A fekete hajban csodálatosan mutatnak a mély tónusok, főként a hidegebb árnyalatokból, ezért ha ilyen az alapszíned, akkor egy sötétzöld hajszínezés illik hozzád.

Ezt érdemes balayage technikával elkészíttetned, méghozzá úgy, hogy minél magasabban, közelebb a hajtőhöz induljon a hajad színezése, és a zöldes tincseid legyenek jó sűrűn a frizurádban.

Egyenes hajhoz is nagyon passzol, de a hullámosított hajviselettel lesz az igazi!

Kékes fekete

A nagyon sötét, nagyjából hollófekete árnyalatú hajat hihetetlenül jól ki tudja emelni egy sötétkék hajszínezés.

Akár kék highlightok is kerülhetnek így a hajadba, de balayage technikával sem mutat majd rosszul a frizurád.

Szerintünk a legjobban akkor jársz, ha a hajad alsó végébe kerül néhánykékes tincs, akár úgy is, hogy a felső réteg teljesen fekete marad, és csak belülre kerülnek a színezett részek.

Csoki és türkíz

A barna hajban akkor mutatnak a legjobban a színezett tincsek, ha azok visszafogottak, hiszen ez az alapszín is inkább biztonságos.

A türkíz festés nagyon szépen ki tudja emelni a csokoládébarna alapszínt, de csak akkor, ha nem túl tolakodó.

Éppen ezért érdemes csak néhány vékonyabb melírt rakatnod a hajad végébe, és ezt is inkább az alsóbb rétegekbe.

Narancssárga ombre

Egy szép középbarna árnyalatot nagyon fel tud dobni egy olyan vörös színezés, amely már sokkal inkább nevezhető narancssárgának.

Ha emellett a frizura mellett döntesz, akkor essen a választásod az ombre technikára, mert a narancsos színből nem gond, ha több kerül a hajadba.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!