A színek és a hangulatunk kapcsolata

A színek és a hangulatunk kapcsolata

Címlap / Életmód / Egészség / A színek és a hangulatunk kapcsolata

Egyes színek megnyugtatnak, mások éppenséggel élénkítenek, optimistává varázsolnak bennünket. Ha nem is alkalmazod minden nap a színterápiát, érdemes már a lakás kifestésénél odafigyelned arra, hogy a falszín önmagában milyen hangulatot sugároz – ez is nagymértékben befolyásolhatja az ott töltött idő minőségét.

Zöld

A zöld a természet színe, így harmóniát, kiegyensúlyozottságot közvetít. Biztonságot, nyugalmat, jóindulatúságot, különlegességet áramoltat, segíti a nyugalom megteremtését, így tökéletes választás azok számára, akik sokat izgulnak, idegeskednek.

Ha a zöld a kedvenc színed: egyensúlyra, lelki fesztelenségre vágysz, miközben pontosan tisztában vagy azzal, mik a céljaid és azokat hogyan érheted el.

Kék

A kék is a természet színeihez tartozik, az eget és a vizet szimbolizálja.

A kék szín ennél fogva a zöldhöz hasonlóan a békességet és a nyugalmat hordozza magában, a tisztaságot, könnyedséget és természetesen a hűvösséget, férfiasságot is szimbolizálja.

Ha a kék a kedvenc színed: érzékeny, határozott, megbízható ember vagy, aki sokszor vevő a mélyenszántó elemzésre, gondolkodása.

Sárga

A sárga a Nap, az öröm, a boldogság színe, bár sokan az irigység árnyalataként is emlegetik. Figyelemfelkeltő, túl nagy mennyiségben zavaró szín, jól eltalált árnyalatú és mennyiségű megjelenése viszont tökéletes ihletadó, kreativitást serkentő és melegséget sugárzó tónusnak bizonyul.

Ha a sárga a kedvenc színed: intelligens és határozott vagy, bár utóbbi megnyilvánulásához sokszor kevés az önbizalmad. Leginkább a boldogság és a nyíltság jellemző rád, mindig a jobbra törekszel.

Narancssárga

A narancssárga összefüggésben van a sárga szín jelentésével, hasonlóképpen energikus és boldog szín. Melegséget, bátorságot, vágyat, határozottságot, függetlenséget és sikert közvetít.

Ha a narancssárga a kedvenc színed: elégedett vagy az életeddel és ezt nem félsz kimutatni. Vidám természetűnek számítasz, vágysz a szabadságra és a fesztelen életre.

Piros

A pirosról sokan a vérre, ezáltal a háborúra asszociálnak, de ez a szín a szerelem és a mindent elsöprő vágy jele is egyben.

A piros növeli az emberi aktivitást, fizikailag és lelkileg egyaránt megmozgat bennünket. Feltűnő, figyelemfelkeltő, érzelmes és határozott szín.

Ha a piros a kedvenc színed: dinamikus és határozott vagy, ami sokszor makacsságban nyilvánul meg. Ennek ellenére lételemed a szenvedély és azok a helyzetek, ahol megmutathatod bátorságodat.

Rózsaszín

A rózsaszín a nőiességet és a romantikát szimbolizálja, de sokan a barátságra és természetesen a szeretetre, szerelemre asszociálnak általa.

Többek között ezért bizonyul a rózsaszín tökéletes árnyalatnak azok számára, akiknek alacsony az önbecsülésük, önbizalmuk.

Ha a rózsaszín a kedvenc színed: minden bizonnyal több törődésre és gyengédségre vágysz, hiszen sokszor te magad veszed a vállaidra mások felelősségét.

Lila

A lila a nyugalmat szimbolizálja, segít legyőzni az izgalmat és a félelmet. Egyszerre ad harmóniát és új lendületet a folytatáshoz.

Gyógyításban a lila színt gyakran használják az anyagcsere gyorsítására és a méregtelenítés fokozására.

Ha a lila a kedvenc színed: kreatív és optimista vagy, de nehezen hozol döntéseket. Szeretsz segíteni másokon, holott gyakran te magad is a harmóniát keresed.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!