Szilikon, kerámia bevonatú, mázatlan, nemesacél és wok edény a konyhában ‒ Így ápold őket!

Címlap / Otthon / Háztartás / Szilikon, kerámia bevonatú, mázatlan, nemesacél és wok edény a konyhában ‒ Így ápold őket!

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Ha az edényeidet helyesen használod és ápolod, akkor sokáig megőrzik az eredeti minőségüket, és a bennük készülő ételek is finomak lesznek. Ehhez adunk néhány hasznos tippet.

Szilikon sütőformák

A szilikonból készült sütőformát nem kell kivajaznod, mert a sütemények nem ragadnak bele, és könnyen kicsúsznak belőle. Sőt, nem is ajánlatos kivajazni, mert a szilikon ragacsos lesz, és pont a vajtól lesz ragacsos, ellentétben a tepsivel.
Ezenkívül a sütemények sokkal gyorsabban hűlnek le benne, mint amikor tepsit használsz. A sütiket még le is fagyaszthatod benne. Láthatod, hogy a használata sokkal kényelmesebb, mint a korábban megszokott edényeké, néhány dologra azonban ügyelned kell.
Például: A szilikon nem stabil, ezért a teletömött vagy nagyobb formákat rakd sütőlemezre, és azzal együtt told be a sütőbe. A szilikon anyag elszakadhat, ha gyakran összenyomod.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!