5 szexuális eredetű probléma, amit nem szabad félvállról venni

5 szexuális eredetű probléma, amit nem szabad félvállról venni

Címlap / Életmód / Egészség / 5 szexuális eredetű probléma, amit nem szabad félvállról venni

A szexuális eredetű problémáknak általában mindig olyan kiváltó okuk van, ami ellen lehet tenni. Azonban sokszor megeshet, hogy egy-egy gondot apróságnak vélünk, vagy a stressznek tudunk be, holott nem lenne szabad félvállról venni őket. Az alábbiak pontosan ebbe a kategóriába tartoznak!

Égető érzés a szex elején

Ha az együttlétek elején, leginkább a behatolásnál égető fájdalmat érzel, fontos kiderítened, hogy mi az oka!

Van, hogy csak az előjáték volt túl rövid, esetleg a pillanat hevében a párod figyelmetlenebb volt, de akár vulvodynia is állhat a háttérben.

Ezt szeméremtesti fájdalomnak is nevezik, és általában a hüvelybemenet környékénél okoz problémát, de a combodra is kiterjedhet, ezáltal pedig ellehetetleníti az együttléteket.

Először mindig nőgyógyászt érdemes felkeresni, aki felméri, hogy van-e bármilyen gyulladásos, allergiás folyamat, és ha nincs, utána következik a góckutatás, amelyből kiderülhet, hogy valóban vulvodynia okozza-e a problémát.

 

Korai ejakuláció

Egyes statisztikák szerint a férfiaknak átlagosan 4 perc lenne elegendő az együttléthez, és bár ehhez még hozzájön az előjáték pluszban, összességében pár perc alatt el tudnak jutni a csúcsra.

Ha valaki átlagosan ezt az időintervallumot hozza az ágyban, még nincs ok aggodalomra.

Ha viszont rögtön a szex kezdetét követően sor kerül az ejakulációra, és a párod nem tudja ezt irányítása alatt tartani, fontos lenne egy szex terapeuta segítségét kikérni, hiszen ők többféle technikát tudnak javasolni a probléma megoldására.

Máskülönben viszont érzelmi síkon is szakadékot teremthet köztetek a probléma, amit hosszú távon biztosan nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

 

Szárazság odalent

A nők körében nagyon gyakori probléma a hüvelyi szárazság, de mégis sokaknál marad ez megoldás nélkül.

A kiváltó okok sokrétűek lehetnek: hormonális változástól kezdve a szoptatáson át egészen a menopauzáig keresendőek lehetnek az okok, sőt, még egyes gyógyszerek is okozhatnak ilyen mellékhatásokat.

Először gondold át, vajon nálad mi lehet a probléma, mi az, ami változást indíthatott el a testedben.

Akár nőgyógyász véleményét is kikérheted! Ha viszont olyan gond áll a háttérben, ami ellen nem igazán tudsz tenni, mindenképpen szerezz be különböző sikosítókat, amelyekkel számodra is élvezetes lehet az együttlét.

 

Erős fájdalom a méhedben

Sajnos ma már egyre több nő küzd szerte a világon az endometriózissal.

Ez a betegség nem válogat, fiatalabb és idősebb korosztályban egyaránt gondot okozhat, és nagyon nehéz diagnosztizálni, így akár évek telhetnek el a kellemetlen tünetekkel megfelelő kezelés nélkül.

Ráadásul biztos gyógymód még nem is létezik rá. A mélyről jövő alhasi fájdalom ennek egyik jele lehet, ahogy a fájó szex és a menstruáció alatti erőteljes görcsök, vérzés is.

Ha úgy érzed, valami nem stimmel veled, mindenképpen keresd fel a nőgyógyászodat, mert fontos időben elcsípni ezt a betegséget!

 

Fájdalom a medencéd környékén

Kellemetlen folyás, alhasi fájdalom és görcs, láz, fájdalmas együttlét: ezek mind utalhatnak a PID, azaz kismedencei gyulladásos betegség megjelenésére is.

A gond, hogy ez a probléma eleinte tünetmentes, így nem egyszerű azonosítani, viszont annál komolyabb mellékhatásokkal jár, ha nem kezelik időben.

Általában valamilyen nemi úton terjedő baktérium okozza, és sajnos akár a petevezetékek elzáródását eredményezheti.

Ha egy szexuális együttlétet követően a fenti tüneteket észleled magadon, rendszertelenné válik a vérzésed és gyenge vagy, feltétlenül keresd fel a nőgyógyászodat!

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást