Szexi anyukák klubja

Szexi anyukák klubja

Címlap / Életmód / Család / Szexi anyukák klubja

Az anyaság óriási változást jelent egy nő életében. Hirtelen minden új értelmet nyer, és nehezen lehet megállapítani, hogy a gyerek nevel minket, vagy mi neveljük a gyereket. Sokan nehezen boldogulunk ezzel az új élethelyzettel. Hogyan találhatsz vissza régi önmagadhoz? Miként egyesítheted régi énedet, szerepedet  és szokásaidat az újjal? Cikkünk alapjául Jodie Hedley-Ward: Nőiesség a pelenkahegyen innen (Illia & Co. Kiadó 2011) című önfejlesztő kézikönyvét használtuk.

Az igazi önmagad

Anyának lenni varázslatos élmény. Ahhoz, hogy erre rájöjj, meg kell tanulnod tisztelni önmagad egyéniségét. Talán nehezedre esik felidézni, milyen voltál a gyermekeid születése előtt, és úgy érzed, hogy az éned valahol elveszett félúton. 

Ezzel nem vagy egyedül, sok nő érez így. Adj időt magadnak, hogy visszatalálj önmagadhoz. Hidd el, hogy csodálatos nő vagy. Önismeret, magabiztosság és önbecsülés vezet el a boldogsághoz. 
Készíts képnaplót: gyűjts fotókat, amelyek érzéseidet, jelenedet és terveidet jelképezik. Vegyél elő egy nagy albumot, és oszd fel a következő témákra: 1. divat, egészség és szépség, 2. otthon, lakberendezés, 3. inspiratív emberek és ötletek. Alkoss a fotókból kollázsokat!

Mellőzöttség

Anyaként könnyen a mellőzöttség áldozataivá válhatunk, ha mindenki igényét a magunk elé helyezzük. Ha te is beleestél ebbe a csapdába, akkor vedd tudomásul, hogy mindenki egyszeri és megismételhetetlen emberi lény, és te is az vagy. 

Nézz őszintén önmagadba, mérd fel, hogy hol tartasz az életedben, és mit szeretnél elérni. Döntsd el, hogy régi fényedben akarsz tündökölni újra, vagy inkább egy új külsőt szeretnél, amely már jobban illik hozzád, mert az évek során sokat változtál. 
Fogadd el az újjászületés lehetőségét, de ne akarj visszatérni a régi énedhez, tudatosítsd magadban a változásokat.

Anya és gyermeke nem azonos

Nem azonosulhatsz a gyerekeiddel, sem a sikereikkel, sem a kudarcaikkal. Elismerjük, hogy ezt nem könnyű megvalósítani, főleg, amíg a gyerekek kicsik, és erős kötődést éreztek egymás iránt.

Vannak jó napok, amikor csodálod a fejlődésüket és azt gondolod, hogy érdemes volt beléjük fektetni azt a rengeteg energiát. Ám amikor rossz napjuk van, eluralkodik rajtad a „Mit csináltam rosszul?”, a „Miért történik ez velem?” érzése. Vedd tudomásul, hogy az ő rossz napjuknak nem kell egybeesni a te rossz napoddal. 
Nem követelhetsz részt a sikereikből sem. Találd meg az életedben a saját sikereidet. Mutass nekik példát. Érezzék, hogy mindig ott vagy számukra, ugyanakkor tőlük függetlenül is képes vagy boldog és teljes életet élni.

Öltözködés

Anyaként gyakran nem sok időt fordítunk az öltözködésünkre. Csak előkapunk néhány  kényelmes ruhadarabot, kinyúlt és kopott is jöhet, és máris indulhat a nap. Sokan járunk előnytelen viseletben, mert nem vagyunk önmagunkkal azonosak. 

Nyisd ki a ruhásszekrényed ajtaját, és keresd meg azokat a darabokat, amelyeket hátratoltál, mert „nem praktikusak” vagy „túl elegánsak”. 
A következő héten hordd ezeket. Ha bebizonyosodik, hogy tényleg kényelmetlenek, akkor visszatérhetsz a régiekhez. Ami mégis kényelmes, azt viseld gyakran.

Testmozgás

Kevés az energiád és fogyni szeretnél? Nem teheted meg, hogy ne szánj időt a mozgásra. Felelős vagy a szeretteidért, testi-lelki jóléted családod boldogságának alapja. Megérdemled, hogy remekül nézz ki, és jól is érezd magad. 

A kardióedzés ideális mind a súlycsökkentésre, mind az erőnlét javítására. Meglátod, minden a helyére kerül, ha majd fitt és erős leszel. Akár már az első koránkelésnél is sétálhatsz, miután visszaaltatod a gyermekedet. 
Megerősödsz a friss levegőn, és jobban helyt tudsz állni nemcsak anyaként, de az életed más területein is.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást