5 szett, amit bármikor bevethetsz, ha homokóra alkatod van

5 szett, amit bármikor bevethetsz, ha homokóra alkatod van

Címlap / Stílus / Divat / 5 szett, amit bármikor bevethetsz, ha homokóra alkatod van

A homokóra alkat jelenleg a nőiség netovábbja: egyformán széles vállak és csípővonal, továbbá karcsú derék jellemzi ezt a testalkatot. Ha mindehhez társulnak az arányos, telt keblek és a kerek fenék, akkor tényleg álomalakról beszélhetünk. Rád is egy ilyen nő néz vissza a tükörből? Akkor szinte bármit felvehetsz, minden jól fog állni, de az alábbi öt szettel garantáltan elsöprő sikert arathatsz.

1. Minden, ami derékszabású

Ha karcsú a derekad, akkor azt érdemes kiemelni, márpedig homokóra alkat esetén pontosan erről van szó. Minden olyan felső, ruha, nadrág, vagy akár szoknya jól fog állni, ami megfelel ennek a kritériumnak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Felvehetsz egy oversized fazont is, de ha ki akarod hozni belőle a maximumot, akkor egy derékövvel, szalaggal hangsúlyozd a derekadat, vagy válassz eleve olyan darabokat, amik ezen a részen húzottak. A mell alatt húzott ruhák is jól állnak neked, ám ha ilyet választasz, érdemes arra figyelned, hogy a ráncolás szélesebb legyen, így két legyet üthetsz egy csapásra: változatosságot viszel a megjelenésedbe és a karcsú derekadat sem rejted el teljesen.

Képek forrása: 1 / 2

2. Testhezálló ruhák

Nos, ha valamit, akkor a homokóra alkatot érdemes megmutatni a nagyvilágnak. Te bátran hordhatod a testhezálló ruhákat, és ha visszafogottabb a stílusod, akkor sem kell félned tőlük – néhány trükknek köszönhetően a feszes fazonok sem lesznek hívalkodóak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Sokat finomíthatsz a megjelenéseden már azzal is, ha felveszel egy csinos kardigánt, blézert, vagy akár egy stólát. Ugyanezt a célt szolgálják azok a ruhák, amik csak a tested egy részén feszülnek, de mégis megmutatják a vonalaidat: ilyenek például azok a darabok, amik deréktól lefelé enyhén bővülnek.

3.
Mutasd meg tested legvékonyabb részét

Ez a te esetedben a derék, amit crop topokkal szuperük kihangsúlyozhatsz.

Képek forrása: 1 / 2

Ezt kihasználva érdemes felvenned derékszabású nadrágokkal és szoknyákkal is. Utóbbiakból különösen romantikus és bájos viseletet jelentenek az A-vonalban bővülő, pliszírozott fazonok, de egy ceruzaszoknya is kifejezetten szexin mutat rajtad.

Képek forrása: 1 / 2

4. Milyen nadrágot viselj?

Ha a lehető legdögösebb darabokat keresed, akkor itt is a testhezálló nadrágok között kell szétnézned. Jól áll a skinny, de ha kerekebb a feneked, akkor azt érdemes „ellensúlyoznod” lábszárban picit lazább fazonnal. A háremnadrágok is tökéletesen állnak rajtad, bár ezekből célszerű olyanokat választanod, amik nem túlságosan bő ülepűek, hanem inkább ejtettek – és persze feszes topokkal viseld őket!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A manapság divatos bőszárú fazonok mellett éppúgy voksolhatsz, mint a boyfriend jeans mellett, de ezek nem emelik ki annyira a formás idomaidat, mint a korábban említett összeállítások.

5. Tuti befutók: az overálok

A melegebb hónapokra érdemes beszerezned néhány overált, ezek ugyanis megint csak olyan darabok, amik rajtad állnak igazán jól. Különösen azokra igaz ez, amik derékban húzottak, vagy olyan kereszthúzás van rajtuk, amik erre a hatásra erősítenek rá. Akár rövidek, akár hosszúak, az overálok mellett bátran voksolhatsz.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Alkalomra tűsarkúval, magas sarkú szandállal, hétköznapra pedig kényelmes papucsokkal, sarukkal is viselheted őket, és nagyon jól passzolnak hozzájuk a kalapok, illetve a méretes napszemüvegek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást