Szerencsét hozó tárgyak a lakásban: pénz és szerelem

Szerencsét hozó tárgyak a lakásban: pénz és szerelem

Címlap / Otthon / Dekor / Szerencsét hozó tárgyak a lakásban: pénz és szerelem

Reméled, hogy ez az év jobban alakul, mint a tavalyi? A változás csak rajtad áll, hiszen egyedül te változtathatsz az életeden, de egy kis extra szerencse mindig jól jön. Ha az alábbi tárgyakat beszerzed, Fortuna biztosan melléd szegődik, a többi pedig már csak rajtad múlik.

Elefántos

A hagyomány szerint bármi, ami elefántot ábrázol, vagy elefántos mintával van díszítve, szerencsét hoz, feltéve, hogy az elefántnak fölfelé áll az orra.
Ez ugyanis a növekedést, a dolgok jobbra fordulását, a pozitív változást jelképezi, az elefánt pedig nem utolsósorban a bölcsesség és a tapasztalat szimbóluma is.

Növények

Elsősorban apró, kerek levelű szobanövényeket érdemes keresned és nevelgetned, ezek ugyanis a feng shui szerint pénzügyi javulást hozhatnak.
Fordíts figyelmet a növények gondozására és ápolására, és az élő, növekvő szobadíszek az élet többi területén is változásokat hozhatnak. A szeretettel ápolt szobanövények a babona szerint nem csak a pénzügyekben, a szerelmi életben is szerencsét hoznak.

Szélcsengő

Szintén a keleti hagyományok szerint hoz szerencsét, ha szélcsengőt tartasz a lakásban, az időről időre megszólaló tiszta, fémes hang ugyanis megtisztítja a lakás energiáit és segíti a chi áramlását is, így a céljaidhoz szükséges energiákat könnyebben szerzed meg, az akadályok elhárulnak, az otthonodba pedig béke és boldogság költözik.

Aprópénz

Egy tálka aprópénz, még akkor is, ha már lejárt, vagy más országok fémpénzeit tartalmazza, szerencsét és anyagi fellendülést hozhat, hiszen energiája még több pénzt vonz az otthonodba.
A tálkát, benne az apróval a lakás pénzsarkában érdemes elhelyezni, ami a bejárattól nézve, a lakással szemben állva a legtávolabbi, bal kéz felől eső sarokban van.

Pozitív emlékek

A kacatok és limlomok felhalmozása nem szerencsés, mert ezek többnyire halott energiákat és a múlthoz való ragaszkodást hordozzák magukkal, így megakadályozzák a változást, és beleragaszthatnak egy olyan szituációba, ahol pedig nem szeretnél lenni.
Egy olyan tárgy azonban, amihez nagyon erős pozitív emlékek kötődnek, szerencsét hozhat, ha kiemelt helyen tartod.

A nagymamádtól kapott váza, vagy az első fotó a szerelmeddel a tárgyakhoz kapcsolód emberek irántad érzett szeretetét hordozza, így pozitív energiákkal és szerencsével tölthetik meg a lakást.

Csillagok

Minden, ami csillag formájú vagy díszítésű, a hagyomány szerint segíthet céljaid megvalósításában, mert a határtalanságot, a sikert és a gondolat teremtő erejét jelképezi.
Ha a csillagos díszeket hónapról hónapra a lakás más-más pontjára helyezed át, akkor az életed több területére is kedvező hatással lehetnek.

Malackák

Nem véletlen, hogy a malacka tipikus újévi, szerencsét kívánó szimbólummá vált. A babona azt tartja róla, hogy előtúrja a szerencsét, és a feng shui is hasonlóan vélekedik a malac formájú díszekről.
Egy kis malacpersely, amelyben némi aprót is tartasz, a pénzügyek területén hozhat pozitív változást, de a malackás díszek az életed minden területén bevonzhatják a szerencsét.

VIDEO A műszempilla profi felhelyezése, lépésről lépésre

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!