Egészség / Életmód / Lélek

A szeptember az új január: 5 bombabiztos életstratégia őszre

A szeptember az új január: 5 bombabiztos életstratégia őszre

Hiába akadnak még napsütéses és igencsak meleg napok, amikor már hivatalosan is vége a nyárnak és szertartásosan elpakoltuk a fürdőruhákat, hirtelen egy furcsa évszakváltó hangulat uralkodhat el rajtunk: kicsit várjuk az őszt, egy kicsit reméljük, hogy új dolgokat hoz, és persze kicsit félünk is tőle… Ha örömmel szeretnél fejest ugrani a hűvösebb napokba szomorkodás és nosztalgikus-nyaralós fényképnézegetés nélkül, nincs más dolgod, mint egy mottót felvenni a repertoárodba: a szeptember az új január!

Ha belegondolsz, hogy mennyi minden veszi kezdetét ilyenkor: újult erővel indul be a munka, virágkorukat élik a szabadtéri sportok, újra megtelnek élettel a városok, és beköszöntenek azok a szuper trendek, amik még a legnehezebb napokon is életben tartják a jókedvünket és a motivációnkat – ilyenkor kell ‘újévi’ fogadalmakat meghatározni! Megmutatunk neked öt olyan életstratégiát, amikkel nemcsak motiváltabb leszel, de végre örülni is tudsz majd az ősznek!

Kellemes időjárás – használd ki!

Akár sport, akár motiváló gondolatok gyűjtögetése a parkban való sétálgatás közben: szeptemberben még mindennap járkálhatsz egy szál nyári ruhában, mégsem izzadod ki a jövőhetet is – itt az ideje a kemény, szabadtéri edzéseknek és a hangulatos, elmélkedős, kiülős estéknek!

Rengeteg élménnyel lehetsz gazdagabb, ha nem gubózol be a paplan alá – fogadd meg, hogy hetente legalább egyszer, de inkább kétszer eljársz egy futóklubba vagy kiülős estére a barátaiddal!

Mindennek a kezdete

Ahogy említettük, szeptember az új kezdet hava: ha szülő vagy, nem kérdés, miért most lesz a legmotiválóbb hónapod – végre lesz egy pár órád magadra is, amíg a gyerkőcök tanulnak!

De ha azt érzed, hogy te is visszaülnél a padba vagy feldobnád a mindennapjaid egy különleges tudással, iratkozz be egy délelőtti jógatanfolyamra, esetleg szánj napi 2-3 órát egy új nyelv elsajátítására, vagy –ami a legbátrabb- tanulj meg egy új szakmát!

Mindig imádtál sajátkezűleg bútorokat készíteni, új recepteket találsz ki, vagy te vagy a legjobb tanácsadó a társaságban?

Hitelesítsd felnőttképzéssel a képességeidet és válts – nincs annál jobb érzés, mint amikor azzal foglalkozhatsz, amihez igazán van tehetséged és szenvedélyed. Így nem állhat többé semmi az utadba – még az őszi depresszió sem!

Indul a social media-szezon

Akármit is tervezel, biztosan nagyobb közönségre lelsz, ha már vége a nagy szabadságolásoknak: ilyenkor mindenki visszatér az okostelók és emailek bűvkörébe, így ha internetes vállalkozást indítanál, blogot szeretnél írni vagy egy új, hobbi-Instagramot tervezel beüzemelni, feltétlenül szeptemberben állj neki!

A célkitűzés időszaka

Szezonális projektek várnak a munkában, esetleg időszakos célkitűzéseid vannak?

Az ősz három hónapja pont elég lesz bármihez, amit tervezel: legyen szó életmódváltásról, egy tanfolyamról, vagy egy új, egészségesebb szokás beépítéséről a mindennapjaidba, 90 nap elég lesz – vágj bele még ma!

Ne feledd: a jól cél specifikus, mérhető, elérhető, releváns és időhöz köthető.

Ülj le és tervezd meg az őszi megújulásodat, okos célok kitűzésével!

Még van egy csomó időd

Szeretnél végre egy komoly teljesítményt magad mögött tudni, de még idén?

Akkor szeptemberben dobd be magad, mert így bőven lesz még időd fejlődni és kiteljesedni az ünnepekig!

Nézz ki magadnak egy kezdő futó edzéstervet és fuss 15 km-t karácsonyra; állj át néhány hónap alatt a vegán életmódra; tegyél félre minden héten annyi pénzt, hogy összejöjjön a tavaszi üdülés, vagy állítsd össze a nagy őszi könyv-bakancslistádat!

Nem lenne sokkal jobb úgy karácsonyfát állítani, hogy elérted a célod és legyőzted az őszi motiválatlanságot?

Legyen szó bármiről, keress rá, írd meg az első emailt, vedd fel a futócipőd – csak lépd meg még ma az első lépést! 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást