Szépségtippek szürke arcbőr ellen

Szépségtippek szürke arcbőr ellen

Címlap / Stílus / Arc / Szépségtippek szürke arcbőr ellen

A hideg hónapokban te is sápadtnak tűnsz, az arcod pedig enyhén szürkés árnyalatra vált? Vajon mi áll ennek a jelenségnek a hátterében, és mit tudsz kezdeni a kellemetlen problémával? Mutatjuk a kiváltó okokat, és a kezelési lehetőségeket!

Mitől lesz szürke az arcbőröd?

Amennyiben az arcbőröd rendszeresen szürke (nem köthető pl. évszakhoz, vagy szezonhoz), az könnyen utalhat valamilyen tüdővel kapcsolatos megbetegedésre, esetleg keringési problémára.

Ha nagyon látványos az elváltozás, esetleg úgy tűnik, egyre feltűnőbb a jelenség, érdemes lehet részt venned egy kivizsgáláson, ahol fényt deríthetnek a probléma okára, illetve kezelési lehetőségeket is ajánlhatnak számodra.

Persze az is lehet, hogy valami egészen más áll a háttérben, úgyhogy ne ijedj meg! De az sosem árt, ha utánajársz, mi okozhatja a tüneteidet.

Mi befolyásolja még?

Szürkés lehet az arcbőröd színe, ha nagyvárosban élsz, és/vagy dohányzol. Ennek az oka egyszerű: a cigarettában, a füstös levegőben levő méreganyagok kívülről és belülről is hatással vannak a bőrödre.

Míg a dohányzásról le tudsz mondani, addig nem feltétlenül tudod teljesen kivédeni a nagyváros mellékhatásait. Egyébként részben ez az oka annak is, hogy a hideg hónapokban általában jelentősebb a szürkés szín: ilyenkor beindul a fűtésszezon, miközben a párás, ködös idő nem hagyja, hogy a szmog távozzon a városból.

Ehhez hozzájön még a fakóbb szín, hiszen már csak elvétve látjuk a napot: kész is a sápadt, szürkés arcbőr.

Mit tehetsz?

Sajnálatos módon a megoldás nem túl egyszerű: úgy kellene több időt töltened a friss, oxigéndús levegőn, hogy a füstöt és a körülötted keringő méreganyagokat kizárod – ez azonban leginkább költözéssel lenne megoldható.

Szerencsére akadnak alternatív kezelési lehetőségek, ezeknek egytől egyig az a lényegük, hogy több oxigént juttatnak a bőrödbe, miközben serkentik a vérkeringésedet.

Ha jelentős változást szeretnél elérni, érdemes egyeztetned a kozmetikusoddal, hiszen bizonyos szépségkezelések (pl. oxigénterápia), kifejezetten az oxigénpótlásra építenek.

Frissítheted otthon

Természetesen otthoni körülmények között is frissítheted az arcbőrödet, esetedben a rendszeres arcradírozás elkerülhetetlen rutin.


Kozmetika otthon: hatékony, mégis olcsó kezelések


A bőr sejtjei megközelítőleg 28 naponként újulnak meg, de az idő előrehaladtával ez a folyamat lassul, és már ez is befolyásolni tudja a bőröd állapotát, színét.

Jó hír azonban, hogy ha eltávolítod az elhalt sejteket, a bőröd több oxigénhez jut, miközben felfrissül, felpörög a vérkeringése, ezáltal sokkal üdébbnek hat.

A radírozás során legyél gyengéd, óvatos, inkább tovább masszírozd az arcodat, minthogy villámgyorsan végezz, de durva mozdulatokkal haladj.

Pótold a tápanyagokat

Az egészséges táplálkozás rettentően fontos, de ebben az esetben sajnos nem elég, ugyanis – főleg a hideg hónapokban – vajmi kevés vitamin és tápanyag jut el a bőrödig.

Ez sajnos akár szürkeséggel, vagy más hiánytünetekkel járhat. Természetesen ügyelned kell arra, hogy továbbra is változatosan kerüljön a tányérodra gyümölcs és zöldség, emellett érdemes lehet multi vitamint is szedned.

De a bőröd érdekében fontos, hogy krémekkel, pakolásokkal folyamatosan hidratáld az arcodat – célszerű lehet olyan termékeket választanod, amik serkentik a vérkeringést, az oxigénfelvételt, miközben feltöltik a kiürült raktárokat.

Jöhet a smink

Végül, de nem utolsó sorban természetesen egy jó alapozó, vagy BB krém is rengeteget tud dobni a megjelenéseden.

Persze ez csak tüneti kezelés, a problémát magát nem oldja meg, de neked önbizalmat adhat, és amíg a kezelés tart, addig sem kell a fakó bőröd miatt aggódnod.

Annak érdekében, hogy a hibákat teljesen elrejtsd, használj korrektort a szükséges helyeken, illetve ne feledkezz meg a pirosítódról – mértékkel használva ez a sminktermék hatalmasat tud dobni a megjelenéseden.

Néhányszor elmehetsz szoláriumba is az üdébb bőrszín érdekében, de ne ess túlzásba, hiszen ez szintén csak takarja a problémát, nem oldja meg (ráadásul sokkal komolyabb kockázatokat is rejthet magában).

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!