Szép haj és bőr – télen is!

Szép haj és bőr – télen is!

Címlap / Stílus / Test / Szép haj és bőr – télen is!

A hűvös hónapokban talán előbb jut eszedbe puha, meleg ruhákba burkolni a tested, mint odafigyelni a bőröd és a hajad egészségére. Ez sajnos hiba, hiszen minimális energiabefektetéssel a sapka alatt is ragyogó sörény és hibátlan homlok rejtőzhet. Tippjeinkkel segítünk, hogyan lehetsz a zimankó szépe!

Ne szárítsd mindig!

Mindenki tudja, hogy aki hajmosás után a szárítást mellőzve lép ki az utcára, a megfázást kockáztatja. Ám az is tény, hogy ha mindig készülék segítségével varázsolod szárazzá a tincseidet, akkor azok természetes nedvességtartalmukból veszítve szárazzá, töredezetté válhatnak.
Éppen ezért próbáld úgy időzíteni a tisztítást, hogy a szálaknak legyen idejük szobahőmérsékleten megszáradni!

Fel a sapkával!

Sokan azért kerülik a fejfedőket, mert féltik frizurájukat a lelapulástól vagy a zsírosodástól. Ezzel azonban a fejbőr, illetve a fürtök egészségét kockáztatják, hiszen a fagy a hajhagymák szintjén károsítja a tincseket.
Amennyiben plusz öt fok alá esik a hőmérő higanyszála, vedd elő a kedvenc sapkádat! Válassz olyan darabot, amelynek szabása kényelmes, anyaga pedig inkább természetes a műszál helyett.

Használj szérumot!

Télen a bőr nedvességigénye megnő, mivel az szél és a hőingás – gondolj csak arra, hányszor lépsz egyik pillanatról a másikra hidegből melegbe, s fordítva – igencsak érzékennyé teszi.
Akármilyen is a bőrtípusod, ilyenkor egy kicsit több ápolásra van szüksége, így a különböző szérumok lefekvés előtti használata megoldást jelenthet a pír és a hámlás ellen.

Válassz gyengébb arctisztítót!

Ha pattanások, mitesszerek vagy fokozott zsírosodás miatt aktív összetevőkben gazdag arctisztítót szoktál használni, előfordulhat, hogy télen fokozott irritációt tapasztalsz.
A hűvös hónapokban ugyanis a bőröd nem úgy reagál az erősen tisztító szerekre, mint egyébként. Éppen ezért nyugodtan váltogasd az egyébként megszokott kencét egy normál vagy érzékeny bőrre való változattal!

Hidratálj tetőtől talpig!

Nemcsak az arcod igényel extra törődést a zimankóban, hanem a tested többi része is. Fontos, hogy igény szerint legalább háromnaponta, vagy akár naponta bekend magad minél kevesebb adalékanyagot tartalmazó hidratálóval.
Vigyázz azonban, hogy ne vidd túlzásba az egy-egy alkalommal használt mennyiséget, mivel ezzel eltömítheted a pórusokat. Fölösleges tehát több „réteget” bemasszíroznod!

Vegyél napszemüveget!

Ha süt a nap – főleg, ha még hó is van, ami visszaveri a fényt – bátran kapd föl a kedvenc napszemüveged, mert az UV-sugarak ugyanúgy képesek károsítani a szemed, mint nyáron! Arról nem is beszélve, hogy közlekedésbiztonsági szempontból sem elhanyagolható a minél élesebb látás.
Amennyiben rendszeresen vezetsz autót, mindig lapuljon a kesztyűtartóban egy napszemüveg!

Zuhanyozz kádfürdő helyett!

Tudjuk, hogy télen még nagyobb a kísértés, hogy elmerülj egy kád forró vízben, ám ezzel ártasz a bőrödnek, hiszen tovább veszít egyébként is megtépázott nedvességtartalmából. A legjobb, amit tehetsz, ha kellemesen meleg vízzel gyorsan lezuhanyozol, majd alaposan bekened magad akár előmelegített testápolóval vagy testolajjal.
Jó, ha a bedobsz a táskádba néhány „életmentő” kencét, aminek télen mindig kéznél kell lennie. Ilyen az ajakápoló, egy univerzális hidratáló krém (amit az arcodra és a testedre egyaránt használhatsz), valamint egy kis extra gyanánt olyan permet, ami a hajadra fújva búcsút int a szálló szálaknak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást