Életmód / Pénz és hivatás

5 személyiségtípus, aki ősszel minden irodában megtalálható

1. Aki nem hajlandó elfogadni

Reggelente már látszik a lehelet, de ő még mindig töretlenül szandálban jön dolgozni, és ragaszkodik hozzá, hogy a pénteki sörözést egy kerthelyiségben tartsátok. A hosszú hétvégén még leruccan a Balatonra, és bizonygatja, hogy ilyenkor igazán jó a víz, és hogy még bőven tart az indián nyár.

Az orkán erejű széllel kísért viharról egész nap hajtogatja, hogy csak „nyári zápor” fél 5 tájékában aztán kétségbeesetten kezdi el kérdezgetni, hogy nincs-e valakinél egy tartalék esernyő, mert ő persze nem hozott.

2. A baktérium-fóbiás

Ahogy kicsit párásabb lesz a levegő, ő krákogni kezd, az asztalán mindig éppen gőzölög egy csésze kakukkfüves tea, és kérdés nélkül permetez le mindenkit fertőtlenítő oldattal, aki az asztala közelébe megy.

Rendszeres időközönként látványosan mossa meg kezeit az adagolós fertőtlenítővel, ha pedig elhagyja a közös konyhát, méz, fokhagyma és torokfertőtlenítő illata marad utána.

Gyilkos tekintettel néz bárkire, aki egyet is köhinteni mer.

3. Aki nem ismeri el, hogy beteg

A baktérium-fóbiás nemezise, az irodai szörcsögő, aki akkor sem megy haza. Érkezését már messziről hallani, olyan, mintha Darth Vader közlekedne az íróasztalok és az ivóvíztartály között. Lázrózsákkal az arcán is beül a meetingre, és miközben krumplivá dagad az orra, még utolsó leheletével elhörgi, hogy ez nem influenza, csak egy kis allergia.

4. A rajongó

Szeptember elsején meggyújt egy vanília illatú gyertyát az asztalán, és mellé teszi a sütőtökös lattét, amit magával hozott. Mindenkinek elmondja, aki csak meghallgatja, hogy számára ez az év legjobb időszaka, és hogy egyáltalán nem bánja, hogy véget ért a nyaraló szezon.

A legjobb gasztrofesztiválok amúgy is most következnek, és egyébként is kóstoltad-e már a körtés muffint, amit hozott.

Mielőtt elhagyja munkahelyét, rendszerint egy akkora pamut sálba burkolózik, aminek a vége még mindig az irodai ajtóban van, mire ő felszáll a metróra.

5. A karácsonyra készülő

A nyár és a tél között szerinte advent van, és igen, az négy hónapig tart. Hiába van rajta füles, akkor is hallani, hogy végtelenítve hallgatja az All I Want For Christmast, az asztalára már kitett néhány hógömböt meg karácsonyi díszt, és hetente legalább három körlevelet küld az irodai mikulás és a céges karácsonyi party szervezésének ügyében. A határidőkkel folyton elcsúszik, mert munka helyett már ajándékokat nézeget a webshopokban, de szerinte ez nem gond, mert „az ünnepi időszakban” már úgysem veszi annyira komolyan a munkát senki.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást