Párkapcsolat / Szerelem

Két szó, ami előre vetítheti a szakítást – Érdemes időben kapcsolni!

Két szó, ami előre vetítheti a szakítást – Érdemes időben kapcsolni!

Akadnak olyan finom jelek, amik rávilágíthatnak arra, milyen irányba haladnak a dolgok kettőtök közt. Ezeknek egy jelentős része a beszédmódunkban rejlik. Az austini Texasi Egyetem kutatóinak egy új tanulmánya szerint, ha a partnered gyakrabban mond két szót, az azt jelezheti, hogy a szakítás már az ajtón kopogtat.

Így derítettek fényt az igazságra

A kutatást úgy készítették, hogy elemezték 6800 Reddit-felhasználó több mint 1 000 000 bejegyzését. Megvizsgálták, a szakítás előtti időszakban milyen markáns nyelvi különbségek bukkantak fel. Megfigyelték, hogy ezek a változások átlagosan három hónappal az alanyok szakítása előtt bukkantak fel először, és átlagosan hat hónapig tartottak.

Szakítás kommunikációs jelei
Drazen Zigic/istockphoto.com

„Úgy tűnik, még azelőtt, hogy az emberek tisztában lennének azzal, hogy kalkulálhatnak a szakítással, az már tudat alatt elkezdeni befolyásolni az életüket.” – magyarázta a tanulmány vezető szerzője, Sarah Seraj a Best Life Online Magazinnak.

„Nem igazán vesszük észre, hányszor használunk elöljárószavakat, vagy éppen névmásokat, de ezek a funkciószavak bizonyos módon megváltoznak a szakítás előtti időszakban.”

Amikor olyan személyes, mélyen érintő változáson megyünk keresztül, ami sokat elárulhat érzelmi és pszichológiai állapotunkról, akkor az óhatatlanul is hatást gyakorol arra, amit mondunk, vagy éppen leírunk. 

Oldalak: 1 2 3

1 hozzászólás

  • Avatar
    Ezsias EZSIÁS FERENC JÁNOS
    2021.04.16., 12:42

    vanbene igaság ha az egyikfélnek soka godja nemtudja megoldani amásikba keresi a hibát és ez egyre roszablesz

    Válasz

Írj egy hozzászólást