Egy éve egyedül – miért nem tudok soha rögtön új kapcsolatba kezdeni?

Egy éve egyedül – miért nem tudok soha rögtön új kapcsolatba kezdeni?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egy éve egyedül – miért nem tudok soha rögtön új kapcsolatba kezdeni?

Azért írom, hogy sajnos, mert látom, hogy a világ másképp működik körülöttem és nagyon szeretnék én magam is másképp működni, beilleszkedni a filmekben látott képbe. Bármennyire is szeretnék azonban én is továbblépni és belevetni magam a boldogságba, máshogy vagyok összerakva. Megrökönyödéssel vegyes irigységgel figyelem azokat az embereket, akik akár hosszú kapcsolatok, több évtizedes házasságok után – vagy talán épp azért – képesek azonnal lángoló szerelembe esni, vagy akár csak beleugrani egy kellemes, de nem túl mély kapcsolatba.

A zsilip

Így hívom ezt az időszakot, amire nekem biztosan szükségem van, és azt gondolom, hogy talán nem vagyok ezzel egyedül. Felnőttként egy kapcsolat sokszor már nemcsak egy kapcsolat. Sokkal inkább egy elképzelt jövő, ami a fejemben a másikkal együtt született meg. Így ebben a zsilip-időszakban, nemcsak a kapcsolatot magát kell „elgyászolnom” – függetlenül attól, hogy miért és ki miatt lett vége –, hanem azt a lehetséges, fejemben megszületett jövőt is, amit magunknak szántam.

Mikor a legutóbbi kapcsolatom nagyjából egy évvel ezelőtt véget ért, egy hosszú, nehezen meghozott döntési folyamat után voltam, mert egészen más terveim voltak a volt párommal.

Családalapításban, közös jövőben gondolkodtunk, és mindkettőnknek nagyon lassan és fájdalmasan vált nyilvánvalóvá, hogy nem fog működni.

Ezek után számomra természetes volt, hogy szükségem lesz bizonyos időre, míg magamhoz térek. Míg „kisöpröm” az emlékét az otthonomból, a hétköznapi szokásaimból, a telefonomból. Ahogy telik-múlik az idő azonban, elkezdtem érezni a társadalmi nyomást. Sokszor úgy érzem, hogy magyarázkodnom kell, néha a saját barátaim szegezik nekem a kérdést, hogy miért zárkózom be.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást