Szabadulj meg a pattanások okozta hegektől ezekkel a természetes módszerekkel!

Szabadulj meg a pattanások okozta hegektől ezekkel a természetes módszerekkel!

Címlap / Stílus / Arc / Szabadulj meg a pattanások okozta hegektől ezekkel a természetes módszerekkel!

A pattanások okozta hegek megkeseríthetik az ember életét, még akkor is, ha már egyáltalán nem gyulladt az arca – és ember legyen a talpán, aki meg bírja állni, hogy ne nyomkodja ki az idegesítő puklikat, ami aztán újabb és újabb hegesedéshez és foltosodáshoz vezet. Szerencsére erre is vannak otthoni praktikák, amelyek több ezer forintos krémek és hosszú nevű mesterséges anyagok nélkül is segítenek elhalványítani a pattanások maradványait.

Aloe vera

Ez a csodálatos növény szinte minden bőrproblémára jó nyugtató és hidratáló hatása miatt. A hegek eltüntetéséhez a növényből kinyerhető zöld gélre lesz szükséged, amit egészen egyszerűen csak be kell masszírozni a hegekbe és a foltokba, és várni a csodálatos hatását.

Felvitel után fél órával később mosd le az arcod, és akár napi kétszer is ismételd meg a folyamatot.

E-vitamin

Az E-vitamin kapszula a heges bőr legjobb barátja. Nyisd fel a bármelyik drogériában kapható kapszulát, és masszírozd bele a bőrödbe!

Nagyjából tíz percig dolgozz rajta, majd hagyd még fenn nagyjából húsz percig, ezután meleg vízzel mosd le. Ezt már akár napi háromszor is végezheted, de arra figyelj, hogy aktív pattanásra ne kend rá.

Méz

A méz az egyik legjobb antibakteriális anyag a világon, de vigyázz, hogy valódi mézet vegyél, és ne a legolcsóbb, mézet nyomaiban tartalmazó masszát a boltok polcain.

A legjobb, ha egyenesen termelőtől tudod beszerezni.

A mézet vékony rétegben akár éjszakára is felkenheted, és az sem baj, ha aktív pattanásra is kensz belőle, mert az antibakteriális hatásai miatt azokról is lehúzhatja a gyulladást.

Kókuszolaj

Nem véletlenül sztárolják annyira a kókuszolajat mostanában – sok szuper tulajdonságán túl a hegek eltüntetésére is tökéletes.

Viszont a boltokban kapható, sütésre és főzésre használható olajak nem jók, vásárolj teljesen tisztát, olyat, amit arcra is lehet kenni. A hegre közvetlenül vidd fel, és csak egy óra múlva mosd le meleg vízzel!

Almaecet

Az almaecettel nagyon óvatosan kell bánni a bőrön, mert kifejezetten erős, ezért csak hígított formában vidd fel a bőrödre. 4:2-es arányban a víz javára keverd össze, majd egy vattapamaccsal töröld át a hegeidet!

Hagyd, hogy megszáradjon, feküdj le aludni, és reggel mosd le alaposan az arcodat. Amíg a hegek nem halványodnak, legyen ez az esti arcápolási rutinod része!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást