Hozzávalók:
3 bögre 2 centis darabokra vágott sütőtök
1 aprított, magtalanított jalapeño vagy csilipaprika
12 tortilla lap (készen vásárolható)
30 dkg morzsolt feta
másfél bögre friss koriander (opcionális, bazsalikommal is helyettesíthető)
2 lime vagy 1 citrom
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Tedd a sütőtököt forrásban lévő sós vízbe, s főzd tíz percig, hogy megpuhuljon! Hagyd hűlni ugyanennyi ideig, majd pürésítsd. Keverd bele a csípős paprikát, aztán ízesítsd sóval és borssal.
2. A masszát oszlasd el egyenletesen 6 tortillán, tedd rá a fetát, a koriandert vagy a bazsalikomot, végül szórj rá borsot. Helyezz a tetejükre 1-1 újabb tortilla lapot.
3. Közepes hőfokon addig süsd a quesadillákat, amíg aranyszínűek nem lesznek. Tálald lime-mal vagy citrommal!