Strandolás a kutyával? 6 tipp, amit ha betartasz, szuper időtöltésetek lesz!

Strandolás a kutyával? 6 tipp, amit ha betartasz, szuper időtöltésetek lesz!

Címlap / Életmód / Család / Strandolás a kutyával? 6 tipp, amit ha betartasz, szuper időtöltésetek lesz!

Négylábú kedvenceinknek is fontos, hogy legyen hol lehűteniük magukat egy forró napon, és ugyan egyre több kutyabarát strand nyílik itthon, az nem feltétlenül jelent egyet a kutyusok fürdetésével. Összegyűjtöttünk néhány szabályt és tippet, amelyeknek jó, ha a tudatában vagy, ha a kuytusoddal indulsz fürdőzni.

Kutyabarát strand, pancsolás nélkül

A kutyabarát strandok a legtöbb esetben nem úgy működnek, hogy a kutyus meg is mártózhat a vízben, a gazdik csupán bevihetik ezekre a strandokra – a szárazföldi részükre – a négylábú kedvenceiket.

A víz ezeken a strandokon az emberek számára legális fürdőhely, az állatokat viszont máshol kell megfürdetni.

Ha a kuytusodat egy ilyen helyre viszed, akkor mindenképpen figyelj oda, hogy szabad-e fürdenie vagy sem, mert szigorúan büntetik a szabályszegőket.

Fürdőhely kutyáknak

Szabadvizekben, folyókban, tavakban fürödhetnek kutyusok, de sok esetben itt az emberek fürdőzését tiltják, ezért te ne menj be ilyen helyeken a vízbe, hiszen elsősorban a biztonságod érdekében hozzák ezeket a szabályokat.

Ahol nem tiltják táblákkal, szabályozásokkal sem a kutya, sem az emberek fürdőzését, ott akár négylábú barátoddal együtt is megmártózhattok a hűs vízben.

Maradj az eb közelében!

Akár bemehetsz vele a vízbe, akár csak a partról tarthatod szemmel, mindig maradj a kutyád közelében, ha a vízben van.

Ugyan a legtöbb kutya jó úszó, hogy ne történjen semmiféle baleset, nem árt odafigyelni rájuk.

Ha a kutya bemehet a vízbe, de neked kint kell maradnod, akkor célszerű, ha a háziállatod a part közelében marad, és melletted mozog.

Ha együtt vagytok a vízben, ott se veszítsd szem elől a kutyát, maradj inkább mellette.

Törölköző a kutyának is

Ha nagyobb testű, rövidebb szőrű kutyáról van szó, aki könnyebben megszárad, felesleges külön törölközőt csomagolnod neki.

Egy hosszabb szőrű vagy kisebb testű kutyának viszont jól jön, ha a gazdi tart magánál egy pluszt törölközőt, amivel megszáríthatja a kutyusát.

Töröld át az ebed bundáját, és ha nem szeretnéd, hogy összeragadjon, akkor fésüld is át kicsit, majd hagyd, hogy a napon hamar megszáradjon.

Étel és ital a kutyusnak

Akárcsak neked, úgy a kutyának is szüksége lehet energiára egy kiadós fürdőzés után, ezért fontos, hogy legyen nálad eledel a számára.

Mivel nyáron a kutyáknak is jóval több vizet kell meginniuk, hogy ki ne száradjanak, ezért érdemes vinned magaddal egy plusz flakonnal, ha nem szeretnéd, hogy kedvenced a Balatont vagy egy koszos patakot igyon ki.

Védd a napszúrástól

Ahogy te is, úgy a kutyusod is könnyen kaphat napszúrást, és ehhez nem feltétlenül szükséges, hogy kánikula legyen.

Éppen ezért ne tartózkodjatok a legnagyobb, tűző napon sem a vízben, sem a parton, keressetek ilyenkor árnyékos helyet.

Figyeld a kutyusodat a vízben, hogy mennyire fárad, mert a játék hevében lehet, hogy ő még akkor is bent maradna, amikor már kevésbé bírja – inkább fürödj vele többször keveset, mint hogy egyszerre akarj vele órákat együtt pancsikolni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást