7 stílusos sálviselés a hideg napokon, amit ki kell próbálnod

7 stílusos sálviselés a hideg napokon, amit ki kell próbálnod

Címlap / Stílus / Divat / 7 stílusos sálviselés a hideg napokon, amit ki kell próbálnod

A hideg téli napokon az egyik leghasznosabb kiegészítőnk a sál, ami nem csupán melegít, és egységessé teszi a megjelenésünket, hanem igazán stílusossá is varázsolhat minket. Ha a megfelelő darab megvan, már csak azt kell eldöntened, hogyan viseled.

Hajdíszként

A vékonyabb anyagú és kevésbé hosszú sálat nem csak a nyakadon hordhatod, hiszen akár a frizurádat is feldobhatod vele.

A legegyszerűbb, ha hosszában összetekered a kendőt és hajpántként a fejed köré tekered.

Tekinthetsz rá egyfajta hajgumiként is, és rögzítheted, feldobhatod segítségével a kontyodat, de a fonat egy tincsévé is válhat a kendő.

Ha nem igazán vagy otthon a fodrászkodásban, akkor egyszerűen készíts egy kontyot és tekerd a hajgumi köré a sálat, a végeit pedig masni formájában kösd meg valamelyik oldalon.

Fejkendő

Nem csak hajdísz lehet a sálból, hanem fejkendő is, és bizony nem csak farsangkor, amikor egy előre készített masnival a retro évekbeli idős néniket próbáljuk leutánozni.

A sál fejkendő formájában alkalmazva kiválóan tudja helyettesíteni a hajpántot, kibontva pedig akár a hajunkat is megóvhatjuk tőle az erős havazástól.

Tökéletes öv is lehet

A derékhangsúlyos ruhák gyakorlatilag mindenkinek jól állnak, de előfordulhat, hogy nem találunk a kedvünkhöz passzoló övet a gardróbban.

Ekkor jöhet szóba a sál, mint öv, hiszen ezt a sokoldalú kiegészítőt akár erre is alkalmazhatjuk.

Nagy előnye, hogy jóformán bármilyen méretre ideális, hosszától függően megköthetjük feszesen, vagy akár lezseren; ahogy éppen az öltözékünkhöz passzol.
A képen: Marc by Marc Jacobs 2013

Hideg időben vállra való

A sálat sokan már a munkahelyen sem veszik le, amin nincs mit csodálkozni, hiszen erre a kiegészítőre már nem csak kinti darabként tekinthetünk.

A sálat azonban nem csupán a nyakunkba akasztva viselhetjük az irodában, hanem akár a vállunkra is dobhatjuk, attól függően, milyen felsőben vagyunk, illetve milyen idő uralkodik odabenn.

A felsőruházat részeként

A melegebb hónapokban érdemes majd utánajárnod, milyen módok vannak arra, hogy egy sál segítségével felöltözz, és divatos felsőrészt készíts magadnak néhány frappáns csomó által.

De addig sem szabad elfelejtened, hogy ezeket a technikákat átültetheted a hideg időszakra is.

Példának okáért van egy olyan technika, mely rombusz alakban, a nyakban és a háton rögzíti a sálat. Ennek segítségével remekül feldobhatsz egy sötét, egyébként borongós hatást keltő garbót.

Érdekes kötésmódok

Mindezek mellett érdemes időnként eltekinteni a hagyományos viseletektől és új formákban megkötni a sálat, hiszen ezzel is sokat változtathatunk a megjelenésünkön.

Ha olyan sálat vásárolsz, aminek más-más színű, mintázatú a két oldala, akkor még szélesebb lehetőségek nyílnak a variációkra, mivel így nem csupán a formával, hanem az árnyalatok kombinálásával is sokat változtathatsz a külsődön.

Elbújhatunk mögé

Egy téli hétvégén, amikor sem erőd, sem energiád nincs ahhoz, hogy topformába kerülj, a sál segítségével teljesen elbújhatsz.

Egy vastagabb darabot tekerj a nyakad köré, kösd kontyba a hajadat és kapj fel egy nagyobb szemüveget.

Senki sem fogja tudni, hogy mi a célod, hiszen sok híresség is él ezzel a lehetőséggel.

Azt pedig nem kötik a körülöttük levők orrára, hogy a divatot követik, vagy csak lusták voltak összekészülődni…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást