Spórolj a fűtésen hőszigetelt alumínium redőnnyel!

Spórolj a fűtésen hőszigetelt alumínium redőnnyel!

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Spórolj a fűtésen hőszigetelt alumínium redőnnyel!

A fűtési szezon minden évben egyre nagyobb terhet ró a családokra, vállalkozásokra. Ez különösen igaz az idei évben, amikor a háború és az energiaárak egyszerűen kilőttek. 

A magyar lakásállomány javarésze felújításra szorul, és általában ha valaki erre adja a fejét, az elsődleges célok között az energetikai korszerűsítés áll. 

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy olyan megoldásokat választunk, melyekkel a fűtési szezonban megpróbáljuk nem az utcát fűteni feleslegesen, nyári időszakban pedig megkíséreljük komfortosan alacsony hőmérsékleten tartani a lakást. 

Az első megoldás, ami mindenkinek eszébe jut, az természetesen a hőszigetelés. De ezzel a probléma nincs megoldva! 

Az szinte mindenkinek egyértelmű, hogy egy épületen belül a legnagyobb lehűlő felületek között vannak az ablakok és azok tokjai.  De hogyan tudjuk kivédeni, hogy ne szökjön ott ki a meleg/hideg a pénzünkkel együtt? Lássuk csak… 

Egy modern és igényes megoldással, azaz a hőszigetelt alumínium redőnnyel. 

Tapasztalatok alapján nyugodtan kijelenthető, hogy minden lakásfelújító és építkező számára a redőny egy olyan lehetőség, mellyel a korszerű és kényelmes lakhatás érzete megsokszorozódik.

Ráadásul, ezzel a hosszútávú befektetéssel növeljük is az ingatlanunk értékét is.  

Mennyit spórolhatunk egy hőszigetelt alumínium redőnnyel?

A hőszigetelt alumínium redőny télen nagyban csökkenti a fűtés számlát, így egy év alatt súlyos tízezreket spórolhatunk a családi kasszának.  

Ahogy korábban említettem, a redőny nélküli fűtött ház hőveszteségének egy része az ablaküvegen és tokokon át távozik, amelynek mértéke a nyílászáró korától és minőségétől függően akár 15-40% is lehet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bezárt ablakok mellett is óriási az energiaveszteség. 

Hogy ezt kivédjük, érdemes nemcsak a falakra, hanem a nyílászárókra is külső hőszigetelőt felhelyezni. 

Zolnik alumínium redőny felszerelve Budapesten

Az alumínium redőny előnyei

Az alumínium redőny lamellái közé van szerelve a környezetbarát hőszigetelés, így leengedett állapotban olyan, mintha egy meleg paplannal burkolnánk be az ablakainkat. Természetesen az a legjobb, ha minél hosszabb ideig vannak leengedett állapotban, de a téli estéken már úgyis sötétben érünk haza, így ezt teljesíteni nem nagy kihívás. 

Ahogy a hideg ellen, úgy a kánikulában is kitűnő védelmet nyújt a hőszigetelt alumínium redőny. Félig vagy teljesen leengedve a klíma használatát csökkenthetjük, és ezzel együtt a hatékonyságát is növelhetjük, hiszen tovább marad kellemesen hűvös a lakásban. 

A hőszigetelt alumínium ablak más kifejezetten fontos tulajdonságokkal is bír, melyek mellett nem szabad elmenni.  

XXI. századi technológia révén egyértelmű, hogy kérhető motorizált verzióban, amely távirányítással vezérelhetővé teszi a redőnyt, így egy kattintással megoldható a felhúzás és leeresztés. Továbbá okos redőny lehet belőle, azaz automatizálható, applikációval vezérelhetővé tehetjük az árnyékolónkat. Ezáltal ha nem vagyunk még otthon, akkor is leengedhetjük, hogy nyáron a kánikulától, télen a hidegtől védjük otthonunkat. Nem mellesleg, nyaraláskor a mindennapi mozgatással a betörők figyelmét se kelti fel az üres lakás. 

Sajnos, ugye fontos szempont az ingatlan védelme is, melyben a feltolás elleni védelemmel ellátott redőny kiegészíti a komplett biztonsági rendszert. 

Mivel egy hosszú távú megoldásról van szó, alap elvárás, hogy ne egy-két évet bírjon ki. Az alumínium redőnyök 10-15 évet is üzemelnek meghibásodás nélkül. 

Motoros alumínium redőny

Továbbá az esztétikáról sem feledkezhetünk meg, mert ha már nem egy egyszerű műanyag redőnyt akarunk beépíteni, akkor elvárható, hogy többféle színvariációban legyen elérhető. 

Alumínium redőny árak

Sajnos, ahogy 2022-ben minden, a redőnyök ára is folyamatosan emelkedni. Ha árnyékoló vásárláson gondolkodunk, akkor érdemes minél előbb lépni. Tájékoztatásként lássuk a jelenlegi alap árakat:

  • Alapszín: 29 000 Ft/m2
  • Extra szín: 35 000 Ft/m2
  • Fólia színek: 40 500 Ft/m2
  • Kombinált alu redőny: +7 500 Ft/m2
  • Vakolható tok: +5 000 Ft/m-től (a redőny szélessége számít)
  • Motorizálás ára: 35000 Ft/db-tól

Az árak tájékozató jellegűek, a legfrissebb redőny árak itt találhatók. 

Kivel érdemes alumínium redőnyt szereltetni?

Mindenképpen olyan céget érdemes keresni, aminek több éves tapasztalata van a szakmában, megfelelő referenciákkal rendelkezik és kizárólag minőségi anyagokkal dolgozik. 

A Zolnik redőny egy ilyen cég, akik Budapesten és Pest-megyében az árnyékolástechnika minden elemével foglalkoznak.

Érdemes kipróbálni redőny árkalkulátorukat, mert azonnal kiszámolhatjuk vele leendő redőnyeink várható költségét: www.zolnikredony.hu

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást