Spirituális élet hétköznapi módon: lehet a kettő egyensúlyban

Spirituális élet hétköznapi módon: lehet a kettő egyensúlyban

Címlap / Életmód / Ezotéria / Spirituális élet hétköznapi módon: lehet a kettő egyensúlyban

Manapság a spiritualitás összemosódott a varázslattal és szemfényvesztéssel, ami nagyon rossz irányba vihet egyeseket, de legalábbis biztosan nem az igazi spiritualitás felé. Sajnos legtöbben még mindig azt gondolják, hogy a spiritualitás szó hallatán valami természetfelettinek kellene történnie, miközben pont az apróságokban bújik meg.

Hétköznapi csodák

Te mivel indítod a napodat? Rohansz ki a fürdőbe az ötödik szundi kinyomása után, elvégzed a gyors reggeli rutint, legurítod a kávédat és irány a munka? Ez a robotpilóta üzemmód az, ami biztosan jó távol tart téged a spirituális csodáktól. Hangzatos manapság azt mondogatni, hogy állj meg egy percre és légy jelen, de ha nem lenne ennyire elcsépelt, talán komolyabban vennénk. Merthogy ez nem jelent mást, mint a nap kezdetén néhány percet magadra fordítani.

Ez éppenséggel lehet a reggeli kávé ülve elfogyasztása, normális reggeli készítése, vagy néhány perc önmagaddal az ébresztő kinyomása után.

A hétköznapi reggelek a legtöbb ember számára nem a nyugalomról és villásreggelikről szólnak, főleg, ha még egy családról is gondoskodni kell, mégis 5-10 percet mindenkinek kötelessége kiszakítania önmaga számára. Ez a kis minimális „énidő” segíthet abban, hogy kiszakadj a folytonos rohanásból.

Jenny Ueberberg/unsplash.com

Abban az esetben, ha ennek teljesítését lehetetlennek érzed, nincsen semmi baj, mert este is bepótolhatod egy kis személyre szabott meditáció formájában. Meditálni nem csak lótuszülésben, teljesen megvilágosodva tudsz, hanem szinte bárhogy, ahogy neked jól esik. Nem hiába vagyunk ennyire sokfélék, rá kell jönnünk, hogy ki miben leli örömét, miben tud kiteljesedni.

Akár egy könyv olvasása is elindíthat benned sokféle gondolatot, vagy az, hogy készítesz magadnak egy finom vacsorát. Ha önmagaddal vagy, bármikor megtalálhat a spiritualitás. A nehezebb dió ebben az, hogy kiszakíts a napból egy kis időt, amikor tényleg csak egyedül lehetsz a gondolataiddal. Lehet, hogy ez a gyerekek lefektetése után történik meg egy pohár bor társaságában, de legalább tudod, hogy az az idő csak rólad szól.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»