Egy könnyű és egészséges leves, amely nem fogja elnehezíteni gyomrunkat a nagy húsvéti evészetek alatt! A krémes spenótlevesnek különleges ízt ad a szerecsendió és a hagyma-fokhagyma fűszeres kombinációja.
Hozzávalók:
8 dkg vaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
8 dkg liszt
só, bors ízlés szerint
fél kiskanál őrölt szerecsendió
1 liter tej
25 dkg (fagyasztott) spenót
Elkészítése:
1. Egy közepes lábosban a vajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát.
2. Keverjük hozzá a lisztet, adjunk hozzá sót, borsot és a szerecsendiót.
3. Öntsük hozzá a tejet.
4. Főzzük fel, alacsony lángon, amíg besűrüsödik.
5. Keverjük hozzá a spenótot. Főzzük míg a spenót megpuhul, majd vegyük le a tűzről.
6. Botmixerrel pépesítsük. A tetejét díszíthetjük egész spenótlevelekkel. Tálaljuk forrón.