Spenótkrémleves

Spenótkrémleves

Címlap / Életmód / Receptek / Spenótkrémleves

Egy könnyű és egészséges leves, amely nem fogja elnehezíteni gyomrunkat a nagy húsvéti evészetek alatt! A krémes spenótlevesnek különleges ízt ad a szerecsendió és a hagyma-fokhagyma fűszeres kombinációja.

Hozzávalók:

8 dkg vaj

1 fej apróra vágott vöröshagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma

8 dkg liszt

só, bors ízlés szerint

fél kiskanál őrölt szerecsendió

1 liter tej

25 dkg (fagyasztott) spenót

Elkészítése:

1. Egy közepes lábosban a vajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát.

2. Keverjük hozzá a lisztet, adjunk hozzá sót, borsot és a szerecsendiót.

3. Öntsük hozzá a tejet.

4. Főzzük fel, alacsony lángon, amíg besűrüsödik.

5. Keverjük hozzá a spenótot. Főzzük míg a spenót megpuhul, majd vegyük le a tűzről.

6. Botmixerrel pépesítsük. A tetejét díszíthetjük egész spenótlevelekkel. Tálaljuk forrón.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!