Háztartás / Otthon

4 dolog, amit sose csinálj, amikor farmernadrágot mosol

4 dolog, amit sose csinálj, amikor farmernadrágot mosol

Ha kézzel mosol farmert

Meglehet, hogy egy makacsabb folt miatt nem akarod a nadrágot teljes egészében bedobni a mosógépbe (hiszen pazarlásnak érzed egyetlen darabért beindítani), így inkább kézzel szeretnéd kimosni, viszonylag gyorsabban.

Ilyenkor sem mindegy, hogyan kezdesz neki! A legjobb, ha inkább a fürdőkádba teszed bele, és nem egy lavórba, mert ezáltal tisztítás közben ki tudod egyenesíteni a nadrág szárait is.

Maximum egy óráig hagyd beáztatva a farmert, és semmiképp se használj 40 fokosnál melegebb vizet. A foltos részeket nem ajánlatos egymásnak dörgölni, inkább belülről kifelé haladva, körkörös, lágy mozdulatokkal tisztítsd meg egy szivacs segítségével a szennyeződéseket.

Mosógépi mosás esetén

Azért a hétköznapokban valószínűleg te is a mosógépet veszed igénybe, hiszen időt és energiát spórolhatsz meg vele. Azonban jó ha tudod, hogy érdemes mosás előtt kifordítani a farmernadrágot, és egy lágyabb fokozatot javasolt beállítani.

Figyelj arra, hogy a víz semmiképpen se legyen melegebb 40 foknál, és a centrifuga is maximum 600 fordulaton pörögjön. A túlságosan forró víz ugyanis fokozatosan fakítja a nadrág színét, sőt, akár a méretét is befolyásolhatja egy idő után.

Szintén szuper ötlet, ha fekete, szürke és kék színű pólókkal, pulóverekkel mosod őket együtt, hiszen ezek segítenek abban, hogy az anyag ne veszítsen a színéből olyan gyorsan.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást