Santorini szigetén voltam, és rabul ejtette a szívemet

Santorini szigetén voltam, és rabul ejtette a szívemet

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Santorini szigetén voltam, és rabul ejtette a szívemet

Görögország ékszerdoboza, Santorini a turisták egyik kedvenc helyévé vált és most már én is értem miért. Sok szép helyen jártam már, de ez a sziget jó darabig nagy kedvencem lesz. Nem csak a szépsége ejtett rabul, hanem az ottani életérzés is. Olyan volt, mintha pár napig megállt volna az idő. A problémák eltűntek és ott kint valahogy minden olyan egyszerűen volt tökéletes.

Mikor megérkeztem…

Egy kisebb sokk volt az ottani hőmérséklet. Bár azzal tisztában voltam, hogy a szigeten még javában tombol a nyár, arra nem számítottam, hogy az ottani 28 fok, teljesen más, mint az itteni. A párás levegő miatt sokkal melegebbnek érzi az ember a hőmérsékletet, így most már értem, hogy miért javasolták a késő nyári időpontot az utazásra. Szerencsére erre felkészülve, minden meleg ruhámat itthon hagytam.

Már a fogadtatásnál megnyertek maguknak a görögök, mert roppant barátságosan vártak már a reptéren is. A szállodába megérkezve pedig csak fokozódott a rajongásom irántuk, mert mindenki nagyon segítőkész és kedves volt.

Az utazásunk első pár napját egy tengerparti kisvárosban, Kamarin töltöttük, ahol a szállásunk tíz lépésre volt a parttól. A passzív nyaralóknak mindenképpen ezt a várost ajánlanám, mivel a legtöbb szálloda vízparti és tényleg csak néhány lépés választ el a hatamlas kékségtől. Egyetlen negatívum talán, hogy homok helyett, apró kavicsos a part, de könnyen hozzá lehet szokni a cipős fürdőzéshez.

Mi a helyzet az árakkal?

Azt kell mondjam, külföldi viszonylatban abszolút jó árakkal rendelkezik a sziget. Vannak városok, ahol kicsit magasabbak az éttermi árak, de összességében nem kell vagyonokat költeni az étkezésekre. Arról nem beszélve, hogy mindenhol óriási adagokkal örvendeztetik meg a turistákat. A szállást illetően is ki lehet fogni a jolly jokert, főszezon után a legjobb helyeken is nagyon jó áron lehet megszállni.

Ráadásul itt tényleg mindenki azon igyekszik, hogy ár-érték arányt tekintve is elégedettek legyünk. Ez részben köszönhető a gazdaságuk nem túl rózsás helyzetének, így gyakorlatilag az összes étterem előtt könyörögtek nekünk, hogy őket válasszuk. A kiszolgálás pedig fenomenális volt. Rengeteg ajándékot kaptunk, előétel, ital és desszert formájában, mellé pedig kedves fogadtatást és kiszolgálást. 

Az aktív pihenőknek

Szerencsére aktív pihenésre is van lehetőség a szigeten. Hajóval átmehetünk a szomszédos szigetekre, utazhatunk szamárháton és gyakorlatilag az összes utcasarkon bérelhetünk quad-ot, robogót, amivel néhány óra alatt körbejárhatjuk a szigetet. Mivel Santorinin rengeteg strand van, érdemes mindenhova fürdőruhát vinni, mert soha nem tudhatod, mikor botlasz bele egybe. Kár lenne csak egyet kipróbálni, mert az összesnek meg van a maga különleges hangulata, tele éttermekkel és bárokkal. Ami pedig a kávéfüggőket illeti…Santorini a ti helyetek! Nem volt olyan hely, ahol ne adtak volna isteni kávét. 

Oia, ahol az igazi Santorini képek születnek

Oia az a város, amitől hemzseg az közösségi média. Döbbenten tapasztaltam, hogy voltak olyan szolgáltatások, melyek kifejezetten a tökéletes Santorini képre szakosodtak. Profi fotóssal, helyszínnel és ruhákkal. Pedig, ha van egy jó útitársad, Oia-ban bárhol elkészíthetitek a tökéletes képet, mivel minden része gyönyörű.

Azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy rettentően zsúfolt, amitől egy idő után gyakorlatilag élvezhetetlenné válik. Naplemente idején például nem tanácsos itt utcára lépni az elviselhetetlen tömeg miatt.

Habár Oia örök szerelmem lesz, az viszont zavart, hogy a lejutás a tengerhez nem volt olyan gördülékeny a hegyoldalról. Persze annak is meg van a hangulata, hogy a privát medencénkben süttethettem a hasamat, én azért vágytam a tenger közelségére. A látvány, viszont tényleg olyan, mint a legtöbb internetes képen…lenyűgöző. Az biztos, hogy Santorini örökre beírta magát a szívembe és nem ez volt az utolsó találkozásunk.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!