Rossz szokásaink ráncosítanak?

Rossz szokásaink ráncosítanak?

Címlap / Stílus / Arc / Rossz szokásaink ráncosítanak?

Kinek jobban, kinek kevésbé, de a rácok minden nőnek problémát okoznak. Nem szeretjük őket, hiszen emlékeztetnek a korunkra, és bizony a sminkelésnél is változtatásokra ösztönöznek. A korunkon túl azonban más olyan tényezők is vannak, amelyek sokat erősíthetnek a ráncosodásban.

Oldalt alvás

Bizony az oldalt alvás sok ráncunk elmélyülésében játszik szerepet. Mivel órákat töltünk úgy, hogy az arcunk oldalt összeráncosodik, ezért nem csoda, ha az évek múlásával ezek a ráncok sajnos még látványosabbak lesznek. Ráadásul nem csak az arcunkon, de a nyakunkon és a dekoltázsunkon is nyomot hagy.

Napfény

Nem csak nyáron hunyorgunk sokat az erős nap miatt, de tavasszal, ősszel, sőt télen is megerőltetjük a szemünket. A hunyorgás során számtalan kis ránc képződik arcbőrünk legérzékenyebb és ráncosodásra leginkább hajlamosabb.
Törekedjünk arra, hogy ne csak nyáron használjunk napszemüveget, hanem mindig, amikor szükség van rá.

Látási problémák

Ha rövidlátók vagyunk, és a betegségünket nem kezeltetjük, akkor sajnos lényegesen nagyobb az esélyünk arra, hogy erőteljesebbek lesznek a szem körüli ráncaink, mint a tökéletesen látóknak.
Ha a szemünket erőltetjük, akkor ugyanis egyben hunyorgunk is, összehúzzuk a szem körüli izmokat, ami hosszú távon rontja a bőr rugalmasságát.

Kávé

A kávé az egyik legismertebb, egyben a leginkább ráncosító szer, amit ráadásul naponta adagolunk a szervezetünknek. Elvonja a vizet a szervezettől, ami sokat ront az arc fiatalságán, hiszen ennek következtében az sokat veszít rugalmasságából, így könnyebben ráncosodik.
Ezért a kávéivás mellé gondoskodnunk kell a megfelelő folyadékpótlásról is.

Cigaretta

A másik közismert ráncosító természetesen a cigaretta. Amellett, hogy szárítja a bőrt, a cigaretta füstje tovább szennyezi is azt, így ha dohányzunk, akkor arcunk duplán lesz ráncosabb és rugalmatlanabb.
A dohányosok számára a rendszeres és alapos arctisztítás elengedhetetlen, és érdemes speciális termékeket használniuk arcbőrük ápolására.

Szemdörzsölés

Ha rutinná válik, hogy sokat és erősen dörzsöljük a szemünket, akkor az szintén a korai ráncosodást eredményezheti. Az erőteljes mozdulatok ugyanis feleslegesen nyújtják meg a bőrt, ami nem képes sokáig következmények nélkül ellenállni mindennek.
Lehet, hogy csak néhány másodperces mozdulat, de naponta többször ismételve éveken keresztül sok ráncuk okozója lehet.

Elkerülhető ráncok

Ha a családunkban jellemző volt a korai ráncosodás, akkor valószínű, hogy nekünk is esélyünk van rá. Az öröklött hajlamon és az idő múlásán ugyan nem segíthetünk, de a fentiek megfogadásával mégis kicsit tovább őrizhetjük meg arcunk fiatalságát, szépségét és feszességét.
Érdemes egy kis időt szánni néhány szokásunk megváltoztatására, mert sok ránctól kímélhetjük meg magunkat!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást