Mindenkivel előfordult már, hogy egy új étterembe látogatva rossz élménnyel távozott. Egy ígéretesnek tűnő hely is lehet csalódás, ha nem figyelünk a megfelelő jelekre. Ha felelősségteljesen választásunk célja az, hogy elkerüljük a gyomorrontást és a rossz kiszolgálást, érdemes néhány figyelmeztető jelet szem előtt tartanunk.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A menü: változatosság és frissesség
Az étlap megtekintésekor gyakran dönthetünk arról, vajon érdemes-e az adott étteremben fogyasztani. Egy kiterjedt, de zavaros és átláthatatlan menü, mely tucatnyi konyha különlegességeit kínálja, arra utalhat, hogy a hely nem specializálódott egy bizonyos típusra, így nagy eséllyel nem is kiemelkedő egyikben sem. Ezzel szemben a kevesebb, de alaposan kidolgozott választék sokkal megbízhatóbb.
Figyeljünk a szezonális ajánlatokra is, hiszen ezek gyakran a friss alapanyagokban bővelkedő fogásokat jelentenek. Ha a menü hosszú ideje változatlan, és nincsenek frissítések, az étterem vezetése vagy a konyha nem igyekszik alkalmazkodni a vendégek igényeihez és az elérhető alapanyagokhoz, ami a minőség rovására mehet.