Ha mégis rokonokkal karácsonyozol – 5 óvintézkedés

Ha mégis rokonokkal karácsonyozol – 5 óvintézkedés

Címlap / Életmód / Család / Ha mégis rokonokkal karácsonyozol – 5 óvintézkedés

1. A legjobb ajándék a teszt!

Ha együtt töltitek a karácsony valamelyik napját, azzal máris többet kaptok, mint a legtöbben az idei évben – hiszen a többség most a családtól távol karácsonyozik. A legszebb ajándék már így is a tiétek tehát. Ezért ahelyett, hogy nagyobb költségekbe vernétek magatokat, az ajándékozásra szánt pénzt fordítsátok inkább legalább egy gyors teszt elvégeztetésére. Ezek ára 15 ezer forint körül mozog, vagyis a nagyobb ajándékok árából akár ki is hozható. 

Persze ettől még egy aprósággal meglephetitek egymást, de mindez csak szimbolikus, hisz az igazi ajándék az, hogy együtt tudtok lenni.

2. Szedd külön az ételt!

Ha lehet, kerüljétek most a nagy családi étkezéseket, de ha mégis együtt esztek, ne egy tányérból szedjetek. Azzal, hogy mindenki megérinti a merőkanalat, föléhajol az ételnek, esetleg kézzel a süteményes tálcához nyúl, tovább növelitek az átfertőzés esélyét. Inkább egy valaki porciózza ki előre az ételeket mindenkinek, és azok már így kerüljenek az asztalra.

kupicoo/istockphoto.com

3. Tartsatok távolságot bent is!

Tudjuk, hogy nehéz megállni, hogy ne öleld meg anyukádat, mikor odaadja az ajándékot, vagy ne adj egy nagy puszit a nagyinak, de tartsátok észben, hogy már a puszta találkozással is kockázatot vállaltatok. Semmiképpen sem szabad ezt tovább növelni a közeli kontaktussal.

A zárt térben is tartsatok távolságot, a legnagyobb szobában üljetek le. Lehetőleg az asztal mellett is hagyjatok két ember között (akik nem egy háztartásban élnek) egy-egy üres széket. Aszerint is elkülöníthetitek az asztal részeit, hogy kik azok, akik egy háztartásban élnek. Fogjátok rövidre a látogatást, és előtte, alatta és utána is szellőztessetek. Ha nem csak azok vannak a lakásban, akik egyébként is együtt laknak, viseljetek maszkot, éppen úgy, mintha nem egy magán otthonban, hanem nyilvános helyen találkoznátok.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást