Robotfűnyíróval könnyebb a fűnyírás!

Robotfűnyíróval könnyebb a fűnyírás!

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Robotfűnyíróval könnyebb a fűnyírás!

A robotfűnyíró egy olyan sokrétű kis gépezet, amelynek köszönhetően rengeteget spórolhatunk. Ha kíváncsi vagy, mit tud ez a kis masina, akkor tarts velem, hiszen cikkemben ezt a szerkentyűt vesszük górcső alá. 

A kertes házak takarítója; a robotfűnyíró

A robotfűnyírók teljesen automata módon dolgoznak, mivel úgy tervezték meg őket, hogy képesek legyenek önállóan dolgozni. Az AutomataÖntözőrendszer.com robotfűnyírói között jobbnál jobb darabokkal találkozhatunk, amelyek igazi buldózerként tarolják le a terepet. 

Bátran alkalmazható ott, ahol egy hagyományos elektromos vagy benzines gépezet is boldogulna, s nem számít az sem, hogy milyen fűfélék nőnek a kertünkben, de az sem, hogy milyen a lejtőkitettség és hogy milyen, illetve mennyi akadály van az útjában. 

Speciális akkumulátorokkal működnek, s hatékonyságuk mindenkit meggyőznek. Az apróra vágott nyesedék tulajdonképpen közvetlenül a gyökereknél komposztálódik. Ezáltal a fű sokkal szebb, egészségesebb lesz. 

Hogyan is működik?

A robotfűnyíró beállítása nagyon egyszerű, csupán néhány lépést kell követnünk:

  1. Fektessük le a gépet és cölöpök segítségével rögzítsük a nyírni kívánt területet kijelölő elektromos vezetékeket! (Bizonyos típusok tartozékai között meg is találhatjuk ezeket a kellékeket. A lefektetett kábelt később be fogja nőni a fű, így nem lesz látható mások számára.)
  2. Csatlakoztassuk áramforráshoz a lefektetett kábelt, hogy a Li-ion aksi feltöltődjön!
  3. Amikor erőre kapott a gépezet, akkor jöhet a nyírás! Lehetőségünk van akár éjszakai fűnyírásra is beprogramozni a készüléket. A nyírás maga a kábelek által határolt területen belül zajlik. Az indítás történhet manuálisan és automatikusan is. A munka elvégzését követően a fűnyíró visszatér a töltőállomásra. 
  4. Élvezzük ki a pihenést! A robotfűnyíró csendesen, zaj nélkül, de annál alaposabban dolgozik. Ellenáll az UV-sugárzásnak, viszont az típustól függ, hogy tud-e esőben dolgozni vagy sem.

A fűnyírás gyakorisága

A robotfűnyíró olyan gyakran vágja le a füvet, amilyen gyakran beállítjuk azt. Ez lehet heti vagy akár napi több alkalom. Minél gyakoribb a fűnyírás, annál tömöttebb, egyenesebb lesz a fű. 

A robotfűnyíróval tehát csak jól járhatunk, hiszen egy zajtalan gépről van szó, ami hozzájárul ahhoz, hogy a tökéletes gyep növekedjen kertünkben. Ráadásul nem kevés feladattól kíméljük meg magunkat, és ezt az időt más problémák megoldására is fordíthatjuk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást