Vigyél színt a hétköznapjaidba retró kvízekkel!

Vigyél színt a hétköznapjaidba retró kvízekkel!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Vigyél színt a hétköznapjaidba retró kvízekkel!

Ez pedig nem más, mint a Keresztlabda oldalán található retró kvízek. Ha kitöltesz egy ilyen kérdéssort, akkor gyakorlatilag olyan, mintha időugrást hajtanál végre a múltba. Izgalmasan hangzik, ugye?

Ilyen témájú kvízekkel találkozhatsz

A szóban forgó weboldalon rendkívül sokfajta kvízt találhatsz csak a retró témakörön belül is. Vannak általános jellegű kérdéssorok, amikben 10 kérdést fogsz látni. A közös bennük az, hogy mindegyik a régmúlt időkről szól! Példa ilyen kérdésre, hogy melyik játékot vezette anno Héder Barna Palik Lászlóval karöltve, vagy hogy mit kaptál a RÖLTEX-ben?

Akadnak tematikus retró kvízek is. Ilyen például a ‘90-es évek retró reklámjaival kapcsolatos kérdéseket tartogató feladvány is. Annak idején még teljesen más módszerrel próbálták meg megragadni a televízió nézőinek a figyelmét. Sok akkori reklám mai szemmel nézve egészen viccesnek tűnik, de ha belegondolsz, lehet, hogy a jövő generációi is ezt fogják gondolni azokról a reklámokról, amiket éppen manapság sugároznak a kereskedelmi televíziók.

Online retro kvíz

Szükség lesz az emlékezőtehetséged javára!

Ha szeretnél hibátlanul kitölteni egy retró témájú tudáspróbát, akkor biztos, hogy alaposan meg kell majd tornáztatnod az agytekervényeidet. Persze csak akkor, ha éltél már azokban az időkben! Máskülönben hogyan is emlékezhetnél arra, hogy mi történt 1970-ben vagy éppen 1990-ben?

Azért akkor sem vagy teljesen esélytelen, ha csak érdekelnek a retró dolgok. Azt akár a 2000-es évek szülöttei is tudhatják, hogy hogyan hívták Mekk Elek papagáját, de akár azt is, hogy ki játszotta Sándor Mátyást. Sokan a fiatalabbak közül is kedvelik a Mézga család című televíziós rajzfilmsorozatot, így hát nem esélytelen, hogy egy tizen- vagy huszonéves is tudja kapásból a választ arra, hogy ki volt Mézgáék szomszédja.

Akár tippelhetsz is, ha úgy adódik!

Lehetséges, hogy nem fogod tudni mindegyik kérdésre a választ. Bár a kizárásos gondolkodás sok esetben megnöveli az esélyeid, hogy helyesen felelj egy kérdésre, ez sem jön be mindig. Mivel minden kérdésnél lesznek válasz opciók, így ez némi könnyebbséget jelenthet számodra. Nyugodtan tippelj, ha nincs más lehetőség!

A magyar retró slágerek előadóit persze lehet, hogy enélkül is meg fogod tudni válaszolni. Talán azzal is képben vagy, hogy milyen labdát dobált annak idején Dévényi Tibi bácsi, na de azt tudod-e, hogy ki játszotta a Szomszédok című nagy sikerű sorozatban Julcsi barátnőjét? Tedd próbára az emlékezőtehetséged és a szerencséd! Ha pedig meguntad a retró kvízeket, a Keresztlabda oldalán találsz matematikai teszteket, történelemmel vagy éppen irodalommal kapcsolatos kérdéssorokat is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást