Otthon / Szórakozás

8 rendhagyó karácsonyi ajándékötlet, amivel biztos a siker

8 rendhagyó karácsonyi ajándékötlet, amivel biztos a siker

Meguntad a bögrék, a zoknik és a kozmetikai csomagok menetrendszerű beszerzését? Ugyanakkor semmi kedved borítékot a fa alá tenni? Szétnéztünk, hogy milyen ajándékötletekben érdemes gondolkodnod akkor, ha idén valami igazi különlegességgel szeretnéd meglepni azokat, akik a legfontosabbak neked!

Lemezjátszó

Az MP3 formátumban hallgatott slágerek és a YouTube-ra töltött videóklipek korában ugyan kinek jut eszébe, hogy milyen jó lenne föltenni egy igazi, hamisítatlan hangzásvilágú, kicsit ropogó, de azért csodálatos ritmusokat tartogató lemezt?
Amennyiben van olyan családtagod vagy barátod, aki lemezgyűjteménnyel büszkélkedhet, de régóta hozzá sem nyúlt, bátran lepd meg egy lejátszóval! A mai darabok már USB-összeköttetésre is alkalmasak, így együttműködnek a számítógépekkel.

Retró kukoricapattogtató

Semmi sem egyszerűbb a mikrós popcorn elkészítésénél – ennek a csemegének azonban megvan a maga veszélye. A tartósított, ízesített kukoricaszemek ugyanis olyan adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségre.
Ha nem hiszed, keress rá a „popcorn lung”, vagy magyarul „popcorn tüdő” kifejezésre. Az emulgeálószerek légúti panaszokat okozhatnak, ám könnyen elkerülheti őket a szeretted, ha házilag gyártja a filmnézéshez való ropogtatnivalót.

Matekos óra

Akad a családodban vagy a baráti körödben olyan, aki közelebbi kapcsolatot ápol a számok világával? Egy igazi „kocka” biztos örülni fog az olyan vagány faliórának, amelynek a számlapja nem az 1-től 12-ig terjedő egészeket tartalmazza, hanem irracionálisakat, törteket és ismeretleneket is.
Garantált agytorna, egyúttal kiváló lakásdísz! Azért ha meglátogatod az illetőt, ne felejtsd el inkább a telefonodról lesni az időt…

Só- és borsszóró

Egy sima só- és borsszóró készlet önmagában nem nagy durranás, sőt. Mi viszont olyat ajánlunk a figyelmedbe, mely az ikonikus kólásflakon formáját utánozza, elegáns króm színben!
Ha belegondolsz, rendkívül praktikus ez az ajándék, hiszen mindig szem előtt van: aki kapja, gyakran gondol majd rád. És remélhetőleg emiatt nem ízesíti túl az ételeket…

Írógép

Ismersz valakit, aki hivatásából vagy hobbijából adódóan sokat ír? A számítógép korában nevelkedett fiatalok már nem is tudják, milyen érzés egy igazi írógépen kreatívkodni, az idősebbeket pedig bizonyára nosztalgiával tölti el már a masina hangja is.
Persze, egy ilyen holmi nem két fillér, tehát gondold végig, hogy megéri-e a befektetést. Akár életre szóló élményt is szerezhetsz vele, hiszen a címzettet talán éppen ettől szállja meg az ihlet…

Illatgyertya

Ki ne szeretné a gyertyafényt? Igazából mindenki odavan érte – legföljebb még maga sem tud róla. Az illatgyertyák titka, hogy nemcsak a fény, hanem az aroma révén is utánozhatatlan hangulatot csempésznek a lakásba.
Némelyiknek a tartója utólag még dísznek is alkalmas. Ma már olyan darabok közül válogathatsz, amelyek akár 100-200 órás égési idővel kecsegtetnek – gondolj bele, több mint egy hónapig is gondoskodhatsz a meghitt estékről a szeretteidnek!

Unikornis pulóver

A bohókás divatbolondok pontosan tudják, hol akadhatnak rá a legvagányabb cuccokra. Egy ilyennel azonban még őket is meglepheted!
Az egyszarvú ugyanis amellett, hogy páratlanul cuki és vonzza a tekinteteket, még könnyen is kombinálható a színének köszönhetően. Farmernadrággal és szoknyával is kiválóan mutat, a téli szezon igazi slágere. Persze, másfajta állatosat is beszerezhetsz belőle.

Sapkakötő készlet

Sapkát adni mainstream – de a sapkakötő szett igazán hipszter! Nem kell boszorkányos kézügyesség hozzá, hogy a mellékelt eszközökkel bárki elkészítse magának a kedvenc téli kiegészítőjét, amihez így még szorosabban „kötődik” majd.
És remélhetőleg nem szó szerint, mert az útmutatónak hála, elég nehéz az ember saját kezét a sapkához rögzíteni…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást