Kikapcsolódás / Szórakozás

5 romantikus film, ami realisztikusan mutatja meg, milyen a szerelem

Romantikus film

Őrülten hiányzol

Ez a film a bizonyíték arra, hogy alacsony költségvetés mellett is lehet szuper mozikat készíteni. Egy aranyos, de ugyanakkor kissé frusztráló filmről van szó: amikor a brit származású Anna egyetemre megy, talán nem is számít arra, hogy rátalál a szerelem. Azonban amikor megismeri Jacobot, teljesen egymásra hangolódnak, és emiatt megszegi a vízumra vonatkozó szabályokat, és tovább marad az országban, mint kellene.

Amikor hazatér, Angliában szembe kell néznie a következményekkel, a bíróság pedig kimondja, hogy évekig nem utazhat vissza az USA-ba.

De mit tehet két fiatal, ha őrülten szeretik egymást, ám a távolság közbeszól? A féltékenység, az intimitás hiánya, a konfliktusok mindent megnehezítenek, a film története pedig ismerős lehet azoknak, akik éltek már távkapcsolatban.

Mielőtt lemegy a Nap

Jesse és Celine Bécsben töltenek együtt egy felejthetetlen napot, majd kilenc év telik el addig, míg újra találkoznak. Ez idő alatt elég sok dolog történt velük: a nő mesés karriert futott be, míg a férfi családot alapított.

Amikor Jesse Párizsba utazik, hogy új könyvét promótálja, egyszer csak ott áll előtte a sorban Celine. Rövidesen beszélgetni kezdenek, és a néző hamarosan elfelejti azt, hogy egy filmet néz. A rendezés, a képi világ egyaránt olyan, mintha a kávézóban ülnél, és meghallanál két embert beszélgetni, majd belefeledkezel mindabba, amit mondanak.

A történet elgondolkodtatja az embert: vajon milyen lett volna Celine és Jesse élete, ha akkor nem válnak külön, és együtt maradnak? Ha neked is van hasonló személy az életedben, biztos, hogy felvet benned pár kérdést ez a film!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást