Rák jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Rák jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Címlap / Életmód / Ezotéria / Rák jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Születésünk pillanatában szinte mindannyian teljesen egyedi térképet kapunk az asztrológiában: számos bolygó hat ránk ebben a különleges időpontban. Ezek közül kiemelkedik a napjegyünk, avagy a zodiákusunk, ami alapvetően meghatározza a személyiségünket, ennek megfelelően a párkapcsolatunkat is.

De vajon az egyes jegyekhez milyen nehézségek és magaslatok társulnak automatikusan?

Magaslat: igazi segítség otthon

Nem sok olyan jegy akad, aminek a férfi tagjai ennyire jól megértenék magukat a nőkkel – a Rákok azonban pontosan ilyenek. Nem csupán az egyenrangúságot tartják teljesen magától értetődőnek, hanem azt is, hogy megosztoznak a feladatokon.

Arra, hogy lekerüljön a házi munka nagy része a vállaidról, egy Rák jegyű férfi mellett van a legtöbb esélyed.

Ennek legjelentősebb oka az, hogy a Rákok hihetetlenül családközpontúak, és imádnak a szerelmükkel lenni, ezért minden úton-módon segédkeznek, hogy több idő juthasson egymásra. 

Magaslat: egy érzelmes szeretetgombóc

Van, aki számára túlságosan is érzelmesnek hat egy Rák férfi, azonban rengeteg nő keres olyan partnert, akivel ilyen könnyű egymásra hangolódni. A Rákok nem csak megjátsszák a romantikát, ők valóban fülig szerelmesek és imádják, ha ebbe az izgalmas játékba aktívan belevonhatják a kedvesüket is. Nem restek ajándékokkal, meglepetésekkel elhalmozni a szerelmüket és bizony még sok-sok év után is hasonlóan odaadóak, mint a kapcsolatuk elején. 

Magaslat: családközpontú a gondolkodásmódja

Talán csak a Mérleg férfiak képesek felvenni a versenyt a családalapítás kérdését tekintve a Rákokkal. Számukra nem az a kérdés, hogy a család, a gyermekvállalás alapvető-e, hanem hogy mikor állhatnak neki végre bővíteni az otthoni létszámot.

Szeretik a csemetéket, szívesen töltik velük a szabadidejüket, mindent megtesznek azért, hogy idilli családi életet élhessenek, és immáron ne csak a szerelmüknek, hanem a gyermekeiknek is mindent megadhassanak.

Ugyanakkor sosem görcsölnek semmin, meglehetősen lazán, könnyedén, sokszor már szinte idegesítően nyugodtan állnak a gyereknevelés kérdései elé.

Kép: adriaticphoto/depositphotos.com

Nehézség: sértődékeny

Talán nem meglepő, hogy egy olyan érzelmes jegy, mint amilyen a Rák férfi is, meglehetősen könnyen a szívére veszi a dolgokat. Könnyen megsértődnek, bántást vélnek felfedezni ott, ahol valójában semmi sértő nem hangzott el. Nagy szerencse, hogy igazán könnyen kiengesztelhetőek, nem is fér bele a személyiségükbe a haragtartás. Megelégszenek egy kis szeretgetéssel és egy bocsánatkéréssel, ami után színpadiasan megbocsátanak.

Nehézség: féltékeny lehet

Ugyancsak várt probléma, nehézség, hogy az érzelmes férfi, aki gyakran maga a szerelmes lovag, bizony félti is a párkapcsolatát – a Rák férfiak alapszemélyiségéhez tartozik a féltékenység.

Persze ők nem hangosan, ajtócsapkodással kísérve veszekednek, inkább csak sajnáltatják magukat és célozgatnak arra, hogy megbántódtak.

A durva szavak és tettek helyett ők a lelki terrorra esküsznek, és szinte tudat alatt próbálják elérni, hogy a szerelmük ne csupán elkerülje a többi férfit, hanem a lehető legtöbb időt töltse áhítatos szerelmével.

Nehézség: komplikált természet

A Rák férfiak meglehetősen komplikált természetűek, nem könnyű kiigazodni rajtuk. Ami biztos, hogy folyton megerősítésre van szükségük, állandóan érezniük kell a szerelmet, a támogatást, e nélkül elbizonytalanodnak, és hajlamosak igazi hangulatemberekké válni. Számukra létfontosságú az otthon stabilitása, a család egysége, ezek nélkül elvesznek.

Rosszabb napjaikon – amik sokszor ok nélkül jelentkeznek a külső szemlélő számára – szinte a depresszióig is süllyedhetnek, amit követően madarat lehet fogatni velük. Nehézség tehát, hogy bár könnyű ráhangolódni egy Rák férfira, a komplikált természetét és gondolatait már nem mindig ilyen egyszerű megfejteni.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!