Otthon / Szórakozás

Rád is igaz? Ezt árulja el rólad, hogy milyen cipőt viselsz

Rád is igaz? Ezt árulja el rólad, hogy milyen cipőt viselsz

Bárki bármit mond, az emberek igenis kialakítanak magukban valamilyen képet – sokszor nem is tudatosan – a másik személyiségéről aszerint, hogy milyen a külseje, stílusa, milyen ruhákat visel. Természetesen először az arcot nézik meg, de utána kétségtelenül a cipő a következő a sorban. A University of Kansas kutatása is alátámasztotta, hogy a lábbelid bizonyos benyomásokat kelt másokban a személyiségedet illetően. Lássuk, mit sugall rólad az, hogy mit viselsz a lábaidon!

Világos, színes cipők

A sok sötét, egyáltalán nem feltűnő cipők helyett te inkább a világos, színpompás darabokat választod?

Nem meglepő módon ez azt árulja el rólad, hogy nyitott, társaságkedvelő, kalandszerető természet vagy.

Ez jó üzenet lehet azokon a randikon, amikor erre felkészült partner ül veled szemben, azonban a csendesebb, introvertáltabb férfiakat kicsit feszélyezheti.

Nem a cipő, hanem maga a benyomás!

 

Sneakerek, tornacipők

Azt gondolhatnád, hogy a tornacipős stílus azt sugallja, kényelemkedvelő és laza vagy, ám a helyzet pont az ellenkezője – másokban azt a benyomást kelti, hogy folyamatosan jössz-mész, sportos életet élsz és nagyon fitt vagy.

Egy aktív, pörgős lánynak gondolnak, és valószínűleg ez nem is áll messze a valóságtól!

Egyébként a férfiakat kissé meg is ijesztheti ez, mert előfordulhat, hogy attól félnek, nem tudják majd tartani veled a lépést ebben a mozgalmas életmódban.

 

Magassarkú

Szereted a szép, csinos magassarkúkat?

Ez igazán nőies viselet, ami azonban kétféle üzenetet is sugározhat mások – főleg a férfiak – felé: az egyik szerint te egy határozott, független személyiség vagy, a másik szerint pedig egy szexi és igazi nő.

Sosem lehetsz biztos benne, melyik üzenet csapódik le a másik félben, persze a viselkedésed gyorsan egyértelműsítheti a dolgokat.

 

Lapos cipő

Valószínűleg mindenkinek van lapos cipője (és itt most nem a tornacipőkre gondolunk), de akik főként csak olyat hordanak évszaktól és alkalomtól függetlenül, azokat általában visszafogottnak, gyakorlatiasnak és kevésbé kalandvágyónak gondolják mások.

Érdekes, hogy az amerikai kutatónők körében végzett felmérés szerint ők azért tartózkodnak a magassarkú viselésétől, mert úgy érzik, az komolytalannak állítja be őket.

 

Telitalpú és alacsony sarkú cipők

Az ilyen típusú cipők átmenetet képeznek a határozott, nőies magassarkús és a visszafogottabb, külsőségeknek kevesebb jelentőséget tulajdonító személyiségek között – már ami a benyomásokat illeti.

Másokban kissé azt az érzetet keltik a telitalpú, illetve alacsonyabb sarkú cipellők, hogy kicsit bizonytalan a viselője.

Nőiesebb, feltűnőbb szeretne lenni, de annyira nem határozott ebben, hogy egy magassarkút vegyen fel.

 

Feltűnő, egyedi darabok

Ha kiráz a hideg a gondolattól, hogy szembesétáljon veled az utcán a cipőd, és inkább az egyedi, akár dizájner darabok híve vagy, az a következőket suggalhatja rólad másoknak: szereted kinyilatkoztatni az öltözködéseddel is, hogy számodra fontos a megjelenésed, és sokra tartod az egyedi stílust.

Nem szereted a mainstream divathullámokat, sokkal inkább arra törekszel, hogy különlegességeddel kitűnj a tömegből.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást