Flán

Hozzávalók: 10 dkg nyírfacukor (vagy eritrit), 2 db tojás, 1db tojássárgája, 1 db vaníliarúd, 2 dl tej, 1,6 dl tejszín.
Az általad kiválasztott cukrot öntsd bele egy kisebb lábasba, adj hozzá fél dl vizet, majd jöhet a karamellizálás. Miután a karamellt levetted a tűzről, gyorsan csorgasd 4 tűzálló tálkába úgy, hogy teljesen ellepje a forma alját, majd hagyd kihűlni. A tojásokat keverd ki krémesre a cukorral. A vaníliarúdból kapard ki a belsejét és a tejszínnel elkevert tejbe szórd bele. Ezután forrald fel és a tejszínes tejet keverd óvatosan a tojáskrémbe.
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, a pudingot öntsd magas falú tálkákba, majd helyezd a tepsibe, amit önts fel egy kis vízzel és kb. 20-30 percig gőzöld a krémet. Nem baj, ha lágy marad, mert hűlés közben megszilárdul. Hagyd hűlni a kész karamellpudingot legalább 4 órán keresztül, majd óvatosan öntsd ki a formából.
Az általad kiválasztott cukrot öntsd bele egy kisebb lábasba, adj hozzá fél dl vizet, majd jöhet a karamellizálás. Miután a karamellt levetted a tűzről, gyorsan csorgasd 4 tűzálló tálkába úgy, hogy teljesen ellepje a forma alját, majd hagyd kihűlni. A tojásokat keverd ki krémesre a cukorral. A vaníliarúdból kapard ki a belsejét és a tejszínnel elkevert tejbe szórd bele. Ezután forrald fel és a tejszínes tejet keverd óvatosan a tojáskrémbe.
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, a pudingot öntsd magas falú tálkákba, majd helyezd a tepsibe, amit önts fel egy kis vízzel és kb. 20-30 percig gőzöld a krémet. Nem baj, ha lágy marad, mert hűlés közben megszilárdul. Hagyd hűlni a kész karamellpudingot legalább 4 órán keresztül, majd óvatosan öntsd ki a formából.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!