Pöttyös Guru torta recept

Pöttyös Guru torta recept

Címlap / Életmód / Receptek / Pöttyös Guru torta recept

Régóta kacérkodtam ennek a túrós finomságnak az elkészítésével. Nagyobb mennyiségű rögös sovány túrót vásároltam, aztán nekiláttam. Jobb és szebb lett, mint gondoltam. Igyekeztem az ízeket azért megőrizve, minél kevesebb lisztet és cukrot használni.

Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás 2 evőkanál liszt 1 evőkanál cukor 1 evőkanál holland kakaópor 2 evőkanál víz

Túrókrém:

75 dkg sovány túró 2 dl habtejszín 1 kis doboz sovány tejföl 1 evőkanál porcukor 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom leve és reszelt héja 1 evőkanál zselatin 1 dl víz

Karamella:

1 evőkanál cukor ½ dl víz ½ dl tejszín 2 dkg vaj

Csokibevonó:

10 dkg étcsoki 1 evőkanál étolaj 10 dkg aprított mogyoró

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és a vizet. Ezután fakanállal óvatosan belekeverjük a sárgáját, majd a kakaós lisztet hozzáforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.

180 fokon 15 perc alatt megsül. A tortalapot kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.

Ezután elkészítjük a karamellát. A tejszínt a vajjal összemelegítjük forróra. A cukrot a vízzel együtt megolvasztjuk egy lábasban. Amikor aranybarna, hozzáadjuk a meleg, vajas tejszínt, és másfél percig még kavargatjuk. Homogén, szép krémet kapunk.

A túrókrémhez a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a citrom levét és a héját. Egy evőkanál zselatint néhány percig féldecinyi vízbe áztatunk, majd forrásig melegítünk. Hűlni hagyjuk.

3-4 evőkanál túrós krémet a zselatinba keverünk, majd a zselatinos túrós krémet beledolgozzuk a többi túróba.

A csoki mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal.

A piskótát visszatesszük a csatos tortaformába, és ebben állítjuk össze a sütit.

A krém felét a piskótára kenjük, majd rácsorgatjuk a karamella felét. Darabolt mogyoróval meghintjük, s olvasztott csokit csepegtetünk rá. A maradék krém következik a rétegezésben, majd karamella, mogyoró és csoki zárja a sort.

A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük. A kapcsos tortaforma belső szélén végighúzunk egy vékony kést, s csak ezután vesszük le a kapcsot a tortáról. A Pöttyös Guru tortát ezután szeleteljük.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást