10 pontos útmutató a Bak szerelméhez

10 pontos útmutató a Bak szerelméhez

Címlap / Életmód / 10 pontos útmutató a Bak szerelméhez

Cikksorozatunkban sorra vesszük, milyen az élet az egyes zodiákusok mellett – vajon hogyan lehet közel férkőzni hozzájuk? Milyenek, amikor ismerkedni próbálnak? Mit tartogatnak egy komoly kapcsolatban? Természetesen nem csupán a csillagjegyünk befolyásolja a szerelmi életünket, de a születési képletben a napjegyünknek is fontos szerepe van. Lássuk, a Bakok szívéhez milyen út vezet!

Ilyenek az ismerkedésben

A Bakok feltűnően távolságtartóak a szerelemben, erről könnyen felismerhetőek. Tisztelettel beszélnek másokkal és a leendő kiszemeltekkel is kissé kimértek, de azért egyértelműen észre lehet venni rajtuk, ha valaki felkeltette az érdeklődésüket.

Felelősségteljesek a párkapcsolatban

A párkapcsolataikban a Bakok egyszerre hagyománytisztelőek, családcentrikusak és kissé maradiak. Szeretik a jól megszokott párkapcsolati szabályokat és sokat adnak a látszatra. Sokszor a végletekig húzzák a szakítást – egyszerűen nem akarnak szembenézni azzal, ha valami nem működik.

A hűtlenséget azonban nem tudja megbocsátani, ekkor azonnal véget vet a románcnak.

Szeretnek irányítani

A Bak férfiak szeretnek irányítani a párkapcsolatukban, de ez a tulajdonságuk inkább érettebb korukban jön elő. A fiatal Bakok – ahogy más férfiak is ebben a korban – inkább csak útkeresők, ismerkednek a szerepekkel, de az idősebb korosztálynak már egészen konkrét elképzelései vannak a párkapcsolatokról. Szeretik a nagybetűs férfi szerepét betölteni otthon, és a párjuktól is elvárják, hogy a női ideálnak megfeleljen. Ők maguk nem túlságosan nyitottak mások felé és párkapcsolatban is nagyon nehezen nyílnak meg. Az a partner lesz náluk a befutó, aki sok-sok gyengédséget és támogatást tud adni, miközben megteremti az otthonos, gondoskodó légkört.

Bizalmatlanok

A Bakok eredendően bizalmatlanok és ez az érzés fokozódik akkor, ha átélnek néhány csalódást. Ez gyakorlatilag óhatatlan mindannyiunk életében, és ennek hatására sok Bak bezárkózik, elutasítóvá válik. Hajlamosak arra, hogy mindenkit egy kalap alá vegyenek, és nagyon nehezen dolgozzák fel a párkapcsolati sérelmeiket.

Sok időnek kell eltelnie, hogy újra elkezdjen bízni, és nem is mindenki elég kitartó ahhoz, hogy különösebb ok nélkül bizonyítson – ez viszont ismét csak egy visszajelzés a Bak számára, hogy jó a taktikája.

Nehéz őket kiismerni

A Bak férfiakat nagyon nehéz kiismerni, és ez megnehezíti a flörtölgetést éppúgy, mint később a kommunikációt. A sérelmeket gyakran inkább lenyelik, semmint foglalkoznának velük, ráadásul nem is igazán tudják kimutatni az érzelmeiket. Mivel valóban dolgozni kell a bizalmukért, úgy tűnhet, hogy nem is éreznek semmi különöset, de ez korántsem igaz. Csak egyszerűen olyan típusok, akik jobban szeretik otthon, a négy fal között kimutatni, mi rejlik a szívükben – és még ekkor sem feltétlenül engedik, hogy mélyre tekintsünk a személyiségükben.

A legkitartóbbak közé tartoznak

Ez nem csak a munkájukra igaz. A párkapcsolatukhoz szintén erősen ragaszkodnak, de az ismerkedési fázisban is nagyon odaadóan tudnak udvarolni. Ők tipikusan a „lassú víz partot mos” alapelvben hisznek, a kiszemelt nőt szinte kivétel nélkül meg is hódítják.

Nem túl beszédesek

Ugyan szeretnek beszélgetni, de nagyon jól tudják, mikor kell hallgatni, vagy éppen visszavonulni, és ők azok, akik garantáltan nem fecsegnek feleslegesen.

Kissé sértődöttnek is tűnhetnek egy cserfes ember társaságában, azonban pusztán arról van szó, hogy alaposan meggondolják, kinek és mit mondanak.

Egyszerre könnyű és nehéz velük együtt élni

Az együttélést nehezítheti, hogy a Bakok szörnyen pedánsak és rendszeretőek, egyszerűen utálják, ha valami nem a helyén van. Nagyon nehéz nekik elvonatkoztatni a saját kis rutinjaiktól, megszokásaiktól, ezért az összeköltözés nem minden esetben zökkenőmentes. Más szempontból viszont könnyű velük együtt élni, hiszen egy Bak nem hagyja szanaszét a szennyesét, mindig elpakol maga után, és gond nélkül bevonható a házimunkába.

Szavahihetőek

Ha nem balszerencsés a bolygóállásuk, akkor a Bakok kifejezetten szavahihető és megbízható emberek, valamint hűséges társak. Ezt jó tudni akkor, ha te is komoly kapcsolatra vágysz, egy Bak oldalán ugyanis könnyen megtalálhatod a számításaidat.

Anyagi, lelki biztonságot, támaszt nyújtanak partnereiknek és életük végéig kitartanak azok mellett, akik egyszer kivívták megbecsülésüket és elismerésüket.  

Mivel hódíthatod meg?

Azzal, ha meglágyítod a szívét. Nem mutatja ki, de gondoskodásra, törődésre, babusgatásra vágyik, továbbá, hogy férfiként kiteljesedhessen a párkapcsolatában. Emellett imádja az említett rendet, fegyelmet, egy szétszórt, túlságosan is „fiatalos” gondolkodású nő hosszú távon labdába sem rúghat nála. Ha stabilitást, megbízhatóságot és állandóságot sugallsz, akkor viszont nyert ügyed lehet.

Képek forrása: kapitonenko/Depositphotos.comkarrastock.gmail.com/Depositphotos.comyekophotostudio/Depositphotos.com

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!