5 podcast, amit érdemes hallgatnod, míg várod, hogy újra szabad légy

5 podcast, amit érdemes hallgatnod, míg várod, hogy újra szabad légy

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 podcast, amit érdemes hallgatnod, míg várod, hogy újra szabad légy

Bár a legtöbbünkben most nem kell reggelente buszra szállni, vagy állni kocsival a dugóban és közben elütni az időt valamivel, a podcastek hallgatását most is érdemes beiktatni a napunkba, hiszen főzés, futás, barkácsolás vagy éppen pihenés közben is tökéletesek. Nem elég, hogy szórakoztatóak, sokat tanulhatunk is belőlük, így nem csoda, hogy a műfaj itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Íme, 5 magyar podcast, amibe érdemes időről időre belehallgatni.

Filmvilág

A filmrajongók számtalan podcast közül válogathatnak, hiszen az egyik legnépszerűbb téma a legújabb sorozatok és filmek elemzése, mi most a Filmvilág magazin műsorát ajánljuk, ahol valóban szakmailag megalapozott véleményeket, kritikákat hallhatunk az egyes filmekről.

A nagyon várt blockbusterek után több órás kibeszélőkre számíthatunk, amelyekben egészen biztosan a látott filmek olyan aspektusaira is rávilágítanak a szakértők, ami nekünk nem biztos, hogy eszünkbe jutott volna.

Legújabb sorozatukban évekre bontva vizsgálják, hogy az elmúlt évtizedben mely filmek uralták a mozipénztárakat. Ha szereted a filmeket és szívesen újranézed a kedvenceidet, akkor imádni fogod!

Lapozz a 99-re!

Szabados Ágit a legtöbben talán híradósként ismerik, pedig évek óta ő az olvasás egyik nagykövete hazánkban. Ági gyerekkora óta falja a könyveket és missziója, hogy másokkal is megszerettesse az olvasást, hiszen aki akarja, annak biztosan van ideje olvasni.

Podcastjében hazai írókkal, köztük Dragomán Györggyel, Kemény Zsófival, Nyáry Krisztiánnal, Almási Kittivel is beszélgetett már, de többet között a humorista Litkai Gergely és a műsorvezető, Jakupcsek Gabriella is volt már a vendége.

A témák között kortárs és klasszikus művek épp úgy felbukkannak, mint az olyan fontos témák, hogy milyen hatással van a könyvpiacra a mostani járvány. 

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Szertár

Mindig is érdekelt a tudomány, imádod az ismeretterjesztő műsorokat, de sajnos nincs elég időd arra, hogy például könyveken keresztül is elmélyedj a témában? Akkor a Szertár podcastját neked találták ki, hiszen a tudományos-beszélgetős műsor roppant változatos, ráadásul mindenki számára érdekes és érthető módon nyúl a tudományhoz. Tényleg veszélyes az 5G? Milyenek lesznek a jövő kamionjai? Most akkor véd a maszk vagy sem? Tudományosan megalapozott válaszok a leggyakrabban feltett kérdésekre, mindenkinek ajánljuk!

Popkult, csajok, satöbbi

Anglománia és popkultúra kéthetente – ez a 2014 óta hallható podcast alcíme, amelyben két lány osztja meg kéthetente véleményét és meglátásait filmekről, sorozatokról, irodalomról, szóval mindenről, ami popkultúra és persze mindenről, ami brit. 

Nick Hornby Pop, csajok, satöbbi című regénye ihlette a podcast nevét, így nem csoda, hogy az adások között például róla is hallhatunk, de visszagörgetve az epizódok között olyan ismerős nevekkel találkozhatunk, mint Bridget Jones, James McAvoy, Jane Austen vagy épp Tom Hiddleston.

Ha tehát imádod a brit kultúrát és szívesen hallanál róla többet, akkor érdemes belehallgatnod!

TechMánia

Kütyürajongóknak, a technika iránt érdeklődőknek szuper választás a TechMánia nevű podcast, amely minden vasárnap este a legérdekesebb újdonságokat, híreket és infókat hozza a témában.

Milyen lesz a legújabb iPhone? Hogy néz ki egy tökéletes Linkedin profil egy szakértő szerint? Mi kell a hatékony távmunkához? Mi az a digitális készpénz? Hol tart most a mesterséges intelligencia? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ minden hétvégén, közérthetően és szórakoztató formában.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást