Plasztikai műtét nélkül – Divatos szépségápolás, a mezoterápia

Plasztikai műtét nélkül – Divatos szépségápolás, a mezoterápia

Címlap / Stílus / Test / Plasztikai műtét nélkül – Divatos szépségápolás, a mezoterápia

Egyre többet hallani a mezoterápiáról, mint hatékony, mégis a műtéti beavatkozásoknál kíméletesebb és veszélytelenebb eljárásról, amellyel látványosan szépíthetjük meg bőrünket. Lássuk, hogy pontosan mit is takar mindez és milyen problémákra kínál megoldási lehetőséget.

Mezoterápia eredete

A mezoterápia néhány évtizede létezik, születését 1952-re teszik, amikor is egy francia orvos kidolgozta a mára tökéletesített eljárás részleteit.
A mezoterápia elnevezést az eljárás bevezetése után kreálta a témával aktívan foglalkozó francia sajtó azzal, hogy összeolvasztotta a mesos (közép) és a therapia (kezelés, törődés) szavakat. 

Működési mechanizmus

A módszer lényege, hogy egy úgynevezett mikroinjekció segítségével a bőrnek szükséges hatóanyagokat, vagyis tápanyagokat és hidratáló anyagot közvetlenül juttatnak be a bőrnek azon részére, ahol arra ténylegesen a legnagyobb szükség van.
Ennek köszönhetően a bevitt anyag túlnyomó része közvetlenül tud hasznosulni, így az eljárás látványosabb eredményt produkál.

Koktél

A mezoterápiában koktélnak hívják azt a bőrfiatalító anyagot, amelyet a kezelés során a bőr alá juttatnak.
A koktél elkészítésénél leggyakrabban használt elemek többek között az A- és B-vitaminok, különböző növényi kivonatok, főleg gyümölcsök és gyógynövények hatóanyagai, több típusú helyi érzéstelenítő, fájdalomcsillapító, illetve a bőrgyógyászatban előszeretettel használt hialuronsav. 

Alkalmazási területek

A mezoterápiát a szépségipar számtalan területén alkalmazzák. Ilyen például a cellulitisz kezelése, a terhességi csíkok halványítása, vagy akár a fogyókúra mellé alkalmazott zsírlebontás is.
Emellett nagyon elterjedt, hogy az arc fiatalítására használják, vagyis a ráncok eltüntetésében, az arc bőrének feszesítésében, a bőr rugalmasságának megtartásában, illetve ezek lehetőségében jelent újat.

Hajproblémák

Nem utolsó sorban érdemes megemlíteni azt is, hogy a mezoterápiát sokan ajánlják a hajjal kapcsolatos problémák kezelésére, gyógyítására is, főleg  a hajhagymák és a hajas fejbőr egészségének megőrzésére, valamint a seborreás elváltozások kezelésére is.
Alkalmazása ugyanis frissíti, fiatalítja a fejbőrt is, amely így gyorsan képes lesz megállítani a kezdődő hajvesztést is.

Egyéb hatások

A fiatalító, ránctalanító hatáson túl a szakértők állítása szerint a mezoterápia egyéb pozitív hatással is rendelkezik. Ilyen például a bőr méregtelenítése, tonizálása, valamint a nyugtató, regeneráló hatás is.
Ezen túl a kezelés a bőr alá juttatott, a szervezetben felszívódó hasznos anyagoknak köszönhetően erősíti az immunrendszert, és egyben hatékony gyulladáscsökkentő is.

Pro és kontra

A mezoterápia még meglehetősen fiatal eljárásnak számít, ezáltal nem rendelkezik kellő adattal azt illetően, hogy van-e bármiféle káros hatása, amely csak hosszú távon jelentkezik. Az orvosi kamarák alapvetően támadják a mezoterápiás kezelést és nm ismerik el bizonyítottan hatékony módszerként, éppen a kevés adat miatt.
Vagyis mindenki mást mond a kérdésben, így csak mi magunk dönthetünk arról, hogy teszünk-e egy próbát vele vagy sem.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!